BREKEND: Steve Nash zet punt achter carrière

Door

Utah Jazz v Los Angeles Lakers
Na een carriere van achttien jaar houdt het dan eindelijk op voor Steve Nash. Aan het begin van het seizoen raakte hij geblesseerd aan zenuwen in zijn rug en was het seizoen al voorbij voor de Canadees. Een jaar daarvoor liet hij doorschemeren dat dit seizoen zijn allerlaatste seizoen zou zijn als speler. Door zijn blessure zou dit wellicht nog met een jaar verlengd worden, maar de point guard van Lakers heeft officieel besloten er een punt achter te zetten.

Nash kan met opgeheven hoofd terugkijken op een geweldige carrière. Hij begon zijn carrière in 1996 bij de Phoenix Suns, maar na twee jaar verlaat hij het team voor de Dallas Mavericks. Daar groeit hij uit tot een geweldige guard en keert in 2004 als free agent terug naar de Suns. Nash wordt alom geroemd om zijn aanvallende stijl en een zeer hoog basketball IQ. Hij leidt zelfs vijf jaar op rij het klassement als het gaat om assists. In 2005 en 2006 wordt hij ook nog gekroond tot Most Valuable Player en was maar liefst acht keer aanwezig tijdens de All-Star Game.

In de nadagen van zijn carrière verhuist hij naar de Los Angeles Lakers. De vorm van de Suns heeft hij daar niet gehaald. Eerst breekt hij een been terwijl hij Lillard probeert te verdedigen. Daarna gaat zijn ouderdom meespelen en beschadigt hij, terwijl hij uit bed stapt, een aantal zenuwen in zijn rug. Zijn lichaam kan hier uiteindelijk niet meer van herstellen en het betekent zelfs einde carrière voor Steve Nash.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Het ga je goed Steve. Van onbekende Canadees tot NBA MVP en historisch geniale passer. Altijd een genot om te zien.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen