Brekend: Ravens ontbinden contract Ray Rice

Door

Jacksonville Jaguars v Baltimore Ravens

De Baltimore Ravens hebben het contract van running back Ray Rice per direct ontbonden. Vandaag doken er beelden op van Rice die in februari zijn toenmalige verloofde Janay Palmer zou hebben geslagen. Op de filmbeelden is te zien hoe de de 27-jarige running back Palmer in de lift knock-out slaat.

Op eerdere beelden was al te zien hoe Rice Palmer bewusteloos uit de lift sleept.

De running back werd aangeklaagd voor zware mishandeling, maar tot een zware veroordeling kwam het niet. Rice werd door de NFL geschorst voor slechts twee wedstrijden na het incident, wat leidde tot een grote discussie en nieuwe regels omtrent huiselijk geweld. De NFL verklaarde tegenover NFL Media Insider Ian Rapoport dat ”alle beelden en informatie rondom het incident waren opgevraagd, ook die van in de lift. Deze (nieuwe) video is niet aan ons verstrekt en daarom heeft nog niemand de beelden gezien tot vandaag.”

Na het uitlekken van de nieuwe beelden, konden de Baltimore Ravens niet anders dan het contract van Rice te ontbinden.

UPDATE: De NFL heeft de schorsing van Ray Rice uitgebreid. De running back mag nu voor onbepaale tijd niet meer in actie komen voor een team.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sander Baarsma 6 jaar ago

    Aan de ene kant mosterd na de maaltijd. De Ravens wisten wat Rice gedaan had, maar komen plots in actie omdat de video voor het gehele publiek beschikbaar is. Geen video, geen release door de Ravens. En nogmaals, ze wisten wat er in die lift gebeurd was!

    Aan de andere kant heeft Rice spijt betuigd, is de vrouw in kwestie inmiddels met hem getrouwd en heeft hem voor zijn wandaad vergeven én heeft Rice professionele hulp gezocht. Goodell had Rice gewoon voor een half seizoen moeten schorsen, geen salaris uitkeren en aan een liefdadigheidsproject mee laten werken. Door Goodell’s slappe optreden voelen de Ravens zich ineens genoodzaakt om Rice te releasen. Ofwel je steunt je speler ofwel je laat hem direct gaan, nadat bekend werd wad hij zijn verloofde had aangedaan. Maar niet als organisatie op deze manier je gezicht proberen te redden..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen