Adrian Peterson voor onbepaalde tijd op non-actief

Door

Green Bay Packers v Minnesota Vikings

Adrian Peterson is alsnog voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld door de Minnesota Vikings. Dat maakte het team woensdag bekend. Peterson werd vorige week gearresteerd voor kindermishandeling van een van zijn eigen kinderen. De Vikings hebben daarom in overleg met de NFL besloten om de running back te deactiveren totdat er meer duidelijkheid is over de aanklacht tegen de voormalig MVP.

Tot die tijd mag Peterson niet meetrainen met zijn team en is uitgesloten van teamactiviteiten. Op deze manier willen de Vikings de running back een kans geven om aan zijn persoonlijke situatie te werken totdat de juridische procedures zijn afgehandeld. Eerder besloot de club om Peterson gewoon te laten trainen. De Vikings hebben echter besloten dit nu te herzien. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat de superster zondag niet zal spelen tegen de New Orleans Saints.

Hieronder een deel van het statement:

“This has been an ongoing and deliberate process since last Friday’s news. In conversations with the NFL over the last two days, the Vikings advised the League of the team’s decision to revisit the situation regarding Adrian Peterson. In response, the League informed the team of the option to place Adrian on the Exempt/Commissioner’s Permission list, which will require that Adrian remain away from all team activities while allowing him to take care of his personal situation until the legal proceedings are resolved. After giving the situation additional thought, we have decided this is the appropriate course of action for the organization and for Adrian.

Peterson kwam vorige week vrijdag in opspraak nadat hij was opgepakt voor het toebrengen van wonden bij één van zijn kinderen. In juni 2013 zou Peterson al eens beschuldigd geweest zijn van het mishandelen van een andere zoon. Toen zou hij de vier jaar oude jongen aan het hoofd verwond hebben nadat die zou gescholden hebben. De moeder van het kind legde toen een klacht neer bij de kinderbescherming in Texas, maar of het onderzoek iets opgeleverd heeft blijft onbekend tot op vandaag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen