BREAKING: Vier wedstrijden schorsing voor New England Patriots QB Tom Brady

Door

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England PatriotsTom Brady, quarterback van de New England Patriots en viervoudig Super Bowl kampioen, is door de NFL geschorst voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen 2015/2016.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het zogenaamd ‘Deflategate-rapport’ van vorige week. De New England Patriots mogen één miljoen dollar ophoesten en het team verliest de eerste ronde pick van de 2016 NFL Draft. In 2017 moeten ze de vierde ronde overslaan.

De straf voor Brady en de franchise waar hij voor speelt werd rond middernacht (Nederlandse tijd) bekend gemaakt door de league. Het gonsde al van de geruchten over een eventuele schorsing voor Brady. Het seizoen start voor de Patriots op 10 september met een wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers, waar overigens Le’Veon Bell geschorst is. De tweede ronde keuze uit de draft van vorig jaar, QB Jimmy Garoppolo, zal naar alle waarschijnlijkheid de rol van Brady moeten overnemen. Brady keert pas tijdens speelronde zes weer terug, wanneer de Indianapolis Colts bezocht worden. Uiterst markant, aangezien Deflategate na de AFC kampioenschapswedstrijd tegen Indianapolis aan het rollen kwam.

Zowel Brady als hoofdcoach Bill Belichick ontkennen overigens dat er opzettelijk gespeeld is met de lucht in de ballen en het lijkt zeer waarschijnlijk dat zij zich niet neerleggen bij de aangekondigde strafmaat. De Patriots hebben vier dagen om in beroep te gaan. Eigenaar Robert Kraft gaf eerder aan akkoord te zullen gaan met de bevindingen van het rapport, maar of hij er achteraf nog zo over denkt gaan we voor je volgen deze week.

Redacteur Chris van Dijk gaf enkele uren voor dit nieuws nog zijn visie op Deflategate.

Foto: Getty Images

8 Reacties
 1. Jiri 5 jaar ago

  Geen hard bewijs vinden en toch schorsen. Wordt steeds opmerkelijker die schaduw-rechtstaat van de NFL. Zelfde als bij verschillende van de recente domestic violence zaken: geen veroordeling, wel een schorsing (schorsing die niks te maken heeft met gedrag op het veld, blijf ik sowieso bizar vinden).

 2. Daniel 5 jaar ago

  Private organisaties kunnen natuurlijk doen wat ze willen maar inderdaad, de straf staat in geen enkele relatie tot de ernst van de overtreding (of het enig effect op de wedstrijd heeft is dubieus, sterker nog, in de gewraakte wedstrijd speelde Brady in de 2e helft – dus met legale ballen – aanzienlijk beter dan in de 1e)
  Er is geen echt hard bewijs, en het lijkt er op dat de league eerdere vergrijpen door de Patriots laat meewegen. Het manipuleren van ballen (opruwen, hard oppompen etc) gebeurt in de hele league en blijkbaar boeit dat de NFL niets, want anders zouden ze wel opleggen dat alle wedstrijdballen door de league geleverd worden – net zoals niet elk team zijn eigen scheidsrechters levert. De normale boete voor een overtreding van de materiaalregels is naar NFL-begrippen symbolisch ($25.000)

 3. Harelbeke BV 5 jaar ago

  Met zo weinig bewijs kan dit toch niet overeind blijven staan? Eens met Daniel. Goodell wil gewoon een statement maken

 4. Jeroen 5 jaar ago

  Slap en onzinnig onderzoek. Of je komt met harde feiten en geeft daarvoor straf. Of geeft aan dat er geen duidelijke bewijzen zijn en dat daarom er geen straffen kunnen worden opgelegd. Te veel is nu niet bewezen: Wie heeft het gedaan, hoe, waarom, hoelang etc. Wat een bullshit.

  • Dennis 5 jaar ago

   Hij speelde waarschijnlijk ook met leeggepompte ballen tegen de Raiders. Anders kan ik die nederlaag van mijn Raiders niet verklaren. Cheaters!!!

   • Jeroen 5 jaar ago

    Wie weet, 😉

 5. Mr. Clutch 5 jaar ago

  Belachelijk zware straf voor iets wat niet hard bewezen is. Op basis van aannames kun je geen straf opleggen vind ik. Op de enige wedstrijd waar bewezen verkeerd materiaal is gebruikt heeft het haast geen invloed gehad. Het tegenargument dat het tegen Baltimore misschien wel invloed heeft gehad is niet relevant, want het is niet bewezen dat de ballen te zacht waren tegen Baltimore. Ome Roger Goodell laat zich weer eens beinvloeden door de media.

 6. Vincent R 5 jaar ago

  Ik snap die Giselle niet.
  Tom Brady met zijn slappe ballen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen