Einde carrière dreigt voor Steve Nash na blessure

Door

Utah Jazz v Los Angeles Lakers

Het seizoen lijkt voorbij voor Steve Nash. De veertigjarige point guard van de Los Angeles Lakers kampt met een beschadiging aan de zenuwen in zijn rug. Dit nieuws bracht Kevin Ding van Bleacher Report eerder naar buiten. De Lakers hebben dit inmiddels bevestigd.

Vorig seizoen bezeerde Nash zich tijdens het uit bed stappen. Vorige week kreeg hij weer erg veel last van zijn rug na het tillen van zijn eigen tassen. Coach Byron Scott is sindsdien terughoudend geweest over de situatie van de veteraan.

Het lijkt er nu alsnog op dat dit het eindstation voor de Canadees zal zijn. Nash is veertig en alles wees er al op, dat dit zijn laatste seizoen in de NBA zou zijn.

Tijdens zijn revalidatie gedurende het vorige seizoen gaf hij, in een prachtige mini-docu zelf al aan dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen worden. Daarnaast ziet het ernaar uit dat de Lakers Nash zullen laten gaan na dit seizoen om meer ruimte binnen de salary cap te creëren.

Nash tekende in 2012 een driejarig contract bij de Lakers met een waarde van 27,9 miljoen dollar. Al vroeg in het seizoen brak hij zijn been terwijl hij Portland’s Damian Lillard probeerde te verdedigen. Hierna kreeg hij ook nog te maken met een reeks problemen met zenuwen in zijn rug. Nash speelde in drie seizoenen slechts 64 wedstrijden voor de Lakers.

Photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen