Derrick Rose scheurt opnieuw meniscus in rechterknie

Door

Chicago Bulls v Golden State Warriors

Opnieuw vreselijk nieuws voor Derrick Rose. De spelverdeler van de Chicago Bulls heeft een meniscus in zijn rechterknie gescheurd. Het is nog onduidelijk hoelang hij eruit is.

Rose gaf dinsdag tijdens de training aan dat hij last had van zijn rechterknie. Uit een MRI-scan bleek dat hij een meniscus in zijn rechterknie heeft gescheurd. De 26-jarige point guard zal voor de derde keer in drie jaar een knieoperatie moeten ondergaan. Het is mogelijk dat hij opnieuw de rest van het seizoen moet missen.

Blessures
De point guard scheurde in het seizoen 2011-2012 in de eerste wedstrijd van de play-offs tegen de Philadelphia 76ers zijn kruisband. Rose miste vervolgens de play-offs en het gehele seizoen 2012-2013. Eind 2013 keerde hij terug, maar al na tien wedstrijden ging het weer mis. De voormalig MVP scheurde in het duel met de Portland Trail Blazers zijn meniscus en lag er opnieuw heel het seizoen uit.

Seizoen
Van de 221 wedstrijden sinds de start van het seizoen 2012-2013 miste Rose er 165 (bijna 75 procent). Dit seizoen kwam hij tot 46 wedstrijden waarin hij goed was voor gemiddeld 18,4 punten, vijf assists en 3,1 rebounds per game.

NBA-spelers
Hieronder een overzicht van hoe NBA-spelers reageerden op het nieuws:

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Daan 5 jaar ago

    Enorm jammer. Zou me niet verbazen als Nate Robinson binnenkort de Bulls komt versterken.

  2. Bahadir 5 jaar ago

    Ongelofelijk..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen