NBA: Rookies vs Sophomores wedstrijd verdwijnt

Door

De jaarlijkse ‘Rookies vs Sophomores’ wedstrijd tijdens ‘All-Star Weekend’ zal vanaf dit jaar niet meer plaatsvinden. Er komt een nieuw format waarbij twee legendes als coach fungeren en hun teams samenstellen uit rookies (eerstejaars) en sophomores (tweedejaars). Vanaf dit jaar zal er op zaterdag sprake zijn van de ‘Rising Stars Challenge’.

De coaches dit jaar zijn Charles Barkley (foto onder rechts) en Shaquille O’Neal (foto onder links). Zij zullen op 16 februari, live op NBA TV, hun persoonlijke draft houden aan de hand van een groep spelers die werd samengesteld door alle ‘assistent-coaches’ in de NBA. De groep zelf is al op 8 februari bekend gemaakt. Barkley en O’Neal zullen dan respectievelijk TEAM CHUCK en TEAM SHAQ vormen met negen spelers voor elk team. Barkley wordt bijgestaan door assistent Mike Fratello (ex-coach van o.a. de Atlanta Hawks ) en O’Neal door Steve Kerr (ex-speler van o.a. de Chicago Bulls met Michael Jordan).

Voor de eerste keer zal elk team naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit een mix van rookies en sophomores. De mogelijk bestaat dus dat Blake Griffin alley-oop passes ontvangt van Ricky Rubio en dat Kyrie Irving en John Wall (foto boven met trofee voor MVP wedstrijd) iedereen het nakijken geven met hun snelheid.

Mark Tatum, Executive Vice President van NBA Marketing, had het volgende te zeggen: “De Rising Stars Challenge is een innovatieve manier om het traditionele All-Star gebeuren te benaderen en onze rookies en sophomores te tonen aan de wereld.”

De wedstrijd wordt gehouden in de avond van vrijdag 24 februari maar ook de oefensessie tussen beide teams in de ochtend van diezelfde dag zal live weergegeven op NBA TV. Naast dit event zijn er gedurende All-Star Weekend ook nog de NBA All-Star Jam Session, de Sprite Slam Dunk Contest, de Foot Locker Three-Point Contest, de Taco Bell Skills Challenge, de Haier Shooting Stars en de All-Star Game als hoogtepunt. Dit jaar vindt het gebeuren plaats in Orlando.

Voor wie de hoogtepunten van de ‘Rookies vs Sophomores’ wedstrijd van vorig jaar nog eens wil bekijken:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen