Rajon Rondo vertrekt uit Boston

Door

Cleveland Cavaliers v Boston Celtics

Bronnen melden dat Rajon Rondo vertrekt bij de Boston Celtics. Rondo en Dwight Powell zullen per direct toegevoegd worden aan het roster van de Dallas Mavericks. De Celtics krijgen op hun beurt Brandan Wright, Jae Crowder, Jameer Nelson, een draft pick uit de eerste ronde van 2015 en een toekomstige tweede ronde pick.

Het team van eigenaar Marc Cuban heeft zich afgelopen zomer al flink versterkt met de terugkeer van Tyson Chandler en het aantrekken van Chandler Parsons. Nu slaan de Mavs dus weer een grote slag op de trademarket. Rondo was een fel begeerde speler voor veel teams. Naast Dallas hadden ook de Houston Rockets, Los Angeles Lakers, Sacramento Kings, New York Knicks en Indiana Pacers interesse in de point guard.

Foto: Getty Images

6 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Wat een steal is dit zeg. Een all-star opgeven voor 3 bench spelers.

  Wat hebben ze gedronken daar in Boston?

  • Marco Post 6 jaar ago

   Zoals Jalen Rose zei bij The Grantland Basketball Hour. Danny Ainge (Celtics GM) en Rick Carlisle (coach Mavericks) speelden met elkaar in Boston. Een vriendendealtje.

  • Jelle Achten 6 jaar ago

   Deze trade zegt toch dat ze in Boston echt van hem af wilden, tijd voor Marcus Smart om zich nu te bewijzen voor de starter positie

 2. sven 6 jaar ago

  Zoveel ploegen waren er ook niet die Rondo wilden hebben. Er zijn al 20 ploegen ofzo die een point guard hebben zo goed als Rondo. En rondo zelf wou alleen maar naar Houston of Dallas gaan. Het is Boston vooral te doen om die 1ste round pick. En of Dallas nu beter is geworden? Aanvallend zijn ze al één van de beste teams. Verdedigend heeft hij wel een meerwaarde. Met Wright verliezen ze toch een goede Role player.

 3. Tom 6 jaar ago

  Wat een positieve reacties zeg. Ik zie vooral veel vraagtekens. Tuurlijk wilde Boston nog iets voor hem krijgen nu het nog kan. Ze hebben Smart en werken naar een toekomst waarin Rondo sowieso weg zou zijn gegaan. De keuze van Dallas snap ik ook want ze misten bij de starting 5 alleen een goede pg en kunnen die ook gebruiken als sterke verdediger in het sterke westen, MAAR: ze missen nu in wright echt wel een goede bench bigman. Wie gaat dat nu invullen? Daarnaast waren de mavs al een van de beste aanvallende teams. Daarvoor hebben ze rondo niet nodig. En ellis is gewend de bal in zijn handen te hebben, maar wie wordt dat nu? Toch wel rondo? En zo niet, dan hoef je ook geen verdediger op rondo te zetten vanwege zijn slechte schieten. Kortom ik snap het, maar eerst maar zien hoe ze dit nu verder gaan doen. Uiteraard wel vertrouwen in de uitstekende coach!

  • Bill 6 jaar ago

   Eens. Rondo moet het nog maar laten zien in Dallas. In zijn prime in Boston stond hij toch echt in de schaduw van PP en KG.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen