Orioles releasen Rick van den Hurk

Door

Het einde van Rick van den Hurk in Baltimore is nabij. De Orioles hebben de Brabander vandaag op ‘release waivers’ geplaatst. Dit betekent dat als geen team hem vandaag claimt, hij morgen een free agent is. ‘The Incredible Hurk’ werd vorige week al ‘designated for asignment’ om ruimte te maken voor de toen net aangetrokken Wilson Betemit.

De 26-jarige rechtshandige werper speelde de afgelopen anderhalf jaar voor de Orioles, na een ruil waarbij hij van de Florida Marlins naar B’more werd gestuurd. In Baltimore wist VandenHurk geen plaats in de rotation of de bullpen te bemachtigen.

Carrière

De man die ooit nog Barry Bonds met drie slag naar de dugout stuurde speelde vorig jaar vier wedstrijden in de hoofdmacht, waarvan twee starts. Hij wist slechts negen innings te pitchen. Daarin kreeg hij acht earned runs tegen.

In 181 Major League innings heeft Van den Hurk een ERA van 5.97 en een sterke 176 strikeouts. Zijn achilleshiel is echter de vrije lopen, met 95 in totaal.

Voor VandenHurk is het hopen dat een team hem een contract aanbiedt, of een Spring Training uitnodiging. Dat laatste zit er sowieso dik in. Zijn strikeout-potential en zijn relatief jonge leeftijd maken hem een geschikte kandidaat om nog beter te worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen