NBA SCHORST CLIPPERS-EIGENAAR STERLING VOOR HET LEVEN

Door

Memphis Grizzlies v San Antonio Spurs - Game One

De NBA heeft besloten om Los Angeles Clippers-eigenaar Donald Sterling voor het leven te schorsen vanwege diens racistische uitspraken. Dat maakte NBA commissioner Adam Silver dinsdag bekend. Daarnaast wil Silver dat Sterling de Clippers verkoopt. Ook legt de NBA Sterling een boete op van 2,5 miljoen dollar op, die gedoneerd zal worden aan een goed doel.

“We stand together in condemning Mr. Sterling’s views”, aldus Silver. “They simply have no place in the NBA. This league is far bigger than any one owner, any one coach and any one player.”

Volgens commissioner Silver zijn er op dit moment al gesprekken op gang met de eigenaars van de andere teams om Sterling uit de NBA te forceren. Minstens tweederde van alle eigenaars in de NBA zou Sterling uit de NBA moeten stemmen volgens de regels. De boete van 2,5 miljoen dollar is de hoogste boete die de NBA kan opleggen. De schorsing behelst volgens de NBA alle wedstrijden, trainingen en zelfs de kleedkamers van de Clippers.

Excuses
Commissioner Silver reageerde in de persconferentie kwaad op de uitlatingen van Sterling. Hij bood namens de NBA ook zijn excuses aan voor het racisme van een van eigenaren van een NBA-club. Dat deed hij richting een aantal legendes van de NBA (waaronder Bill Russell) en vooral Magic Johnson, over wie Sterling racistische opmerkingen maakte.

Spelers
Vanuit de NBA is met gejuich gereageerd op het besluit van de NBA. Bekijk hier de reacties van de NBA-wereld. De spelersbond van de NBA reageerde positief op de beslissing van Silver, maar wil wel een tijdschema van de eigenaars om de Clippers-eigenaar af te zitten. De vice-voorzitter van de bond, Roger Mason Jr. zei dat de spelers zelfs hadden nagedacht over een boycott.

Inmiddels hebben ook de Clippers zelf een statement uitgebracht:

Geluidsfragment
Sterling kwam afgelopen dagen zwaar onder vuur te liggen vanwege een uitgelekt gesprek tussen hem zijn zijn vriendin. Daarin deed de eigenaar van de Clippers racistische uitlatingen. Volgens de NBA is Donald Sterling de man die te horen is in de tapes. De opname leidde er onder meer toe dat meer dan veertig sponsors hun contracten met de Clippers opzegden.

Bekijk hieronder nogmaals de racistische uitspraken van Sterling:

Foto: Getty Images.

3 Reacties
 1. Lennart Beishuizen 6 jaar ago

  Seattle Clippers #thedream

  • ewoutverslootwout 6 jaar ago

   Dat zouden de eigenaren van de Seattle Clippers (http://www.clippervacations.com/) niet erg vinden! Leuke Whale-watch tours trouwens…

 2. Alerk 6 jaar ago

  Ik wil een nba team in Las Vegas

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen