BREAKING: Mike D´Antoni verlaat New York Knicks

Door

Waar Sport Amerika enkele uren geleden nog een bericht bracht over de spanningen tussen Carmelo Anthony en coach Mike D´Antoni, zijn we al snel door de nieuwste feiten achterhaald. D´Antoni heeft zijn ontslag ingediend bij de Knicks en assistent en voormalig Atlanta Hawks-coach Mike Woodson neemt de taken van de vertrekkende D´Antoni voorlopig over. D´Antoni werkte sinds mei 2008 bij de Knicks en en coachte de ploeg uit New York naar een 121-167 record in het reguliere seizoen.

Volgens de agent van D´Antoni waren beide partijen het eens over het vertrek van de coach en de reden was een verschil van inzicht over de toekomst van de Knicks. Iets wat niet helemaal als een verrassing komt nadat D´Antoni vorig jaar absoluut geen voorstander was van het halen van Carmelo Anthony en de prijs die de Knicks daarvoor moesten betalen.

De Knicks hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen met het trio Anthony, Amar´e Stoudemire en Tyson Chandler. D´Antoni, die met zijn vierjarig contract van 24 miljoen dollar een van de beste betaalde coaches in de league was, stelde afgelopen zomer dat New York dit seizoen mee zou moeten kunnen spelen om de titel Maar de Knicks presteren ver onder de maat met slechts 18 zeges tegen 24 nederlagen. De Linsanity-storm, die met zeven overwinningen op rij over New York trok, leek D´Antoni en de Knicks op het juiste spoor te hebben gebracht. Maar Anthony, die in die periode met een blessure langs de kant zat, lijkt na zijn terugkeer alleen maar een negatieve invloed te hebben op het team.

De Knicks verloren hun laatste zes duels (sinds de terugkeer van Anthony acht van tien) en hebben moeite om zich te handhaven op plaats acht of hoger, de plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de playoffs. Op dit moment zou New York buiten de boot vallen met de huidige negende plaats. Vanavond spelen de Knicks in het eigen Madison Square Garden tegen het eveneens kwakkelende Portland Trail Blazers.

 

3 Reacties
 1. Darch 9 jaar ago

  Dat werd tijd. Met een echte coach die meer beheerst dan pick n roll kan NYC zich opmaken voor de playoffs.

  • D-Rose 9 jaar ago

    Melo moet ophouden met zn diva gedrag sinds zijn comeback hebben de knicks alleen maar verloren terwijl ze zonder melo een goede reeks hebben gezet

 2. Vincent_van_genechten 9 jaar ago

  Ik zeg het zo vaak: Mike aint the problem. De Knicks moeten eens leren om een TEAM te vormen in plaats van goede spelers bij elkaar te zetten. De Knicks in de jaren ’70 en ’90 waren niet zo talentrijk als deze Knicks maar zij vormden een TEAM. Dat is het verschil. De Knicks hebben nood aan teambuilding, geen nieuwe coach. Maar Woodson is wel een degelijke vervanger.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen