D’Antoni nieuwe coach Lakers

Door

Niet Phil Jackson maar Mike D’Antoni is de nieuwe coach van de Los Angeles Lakers. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De voormalig oefenmeester van de New York Knicks en Phoenix Suns heeft naar verluidt een contract voor drie jaar getekend bij zestienvoudig NBA-kampioen. Dinsdag of woensdag wordt D’Antoni gepresenteerd.

De aanstelling van D’Antoni, die vermoedelijk later deze week zal beginnen, komt als een verassing. Over het algemeen werd namelijk aangenomen dat Jackson, die al vijf titels met de club uit Los Angeles pakte, de topfavoriet was voor de positie. Ook sterspeler Kobe Bryant zei dat hij Jackson graag zag terugkomen, maar vertelde na de gewonnen wedstrijd tegen de Sacramento Kings dat hij D’Antoni ook wel zag zitten.

De 61-jarige D’Antoni wordt in LA herenigd met Steve Nash, die onder hem twee MVP awards won. Ook werkte hij als assistent van het Amerikaanse basketbalteam al samen met Dwight Howard en Kobe Bryant. Hij gaat  naar verluidt zo’n vier miljoen dollar per jaar verdienen bij de Lakers.

De Lakers ontsloegen coach Mike Brown vorige week na een teleurstellende start van het competitie. Van de eerste vijf wedstrijden van het seizoen werd er slechts één gewonnen, de slechtste start in negentien jaar voor de club. Sindsdien wonnen de Lakers twee wedstrijden op rij.

 

Ook leuk om te lezen