BREAKING ! 2E GOAL DANIEL SPRONG

Door

Daniel Sprong heeft zijn tweede NHL goal te pakken. De aanvaller scoorde halverwege de tweede periode de gelijkmaker voor de Penguins.

Sprong speelde vannacht, na vier duels afwezigheid, met Pittsburgh Penguins tegen Edmonton Oilers. De Nederlander speelde zijn 9e wedstrijd. Het is nu aan het coach Johnston om te bepalen of Sprong blijft of terug moet naar Charlottetown Islanders.

Na afloop van het met 2-1 gewonnen duel gaf Sprong een postgame interview.

7 Reacties
 1. Michiel Jonkman 5 jaar ago

  Weet je wat het storende is? Dat niemand in Nederland zich schijnt te beseffen hoe groot die competities zijn. Natuurlijk, voetballers als Arjen Robben spelen ook op het hoofdpodium, maar het is geen kattenpis om in de NHL te spelen. Verre van. Zouden we wat mij betreft wat trotser op mogen zijn.

 2. Ed Versteeve 5 jaar ago

  Ik heb daar vorige week mijn column aan gewijd. Het gebrek aan sportkennis en unieke prestaties. Ik ben het helemaal met je eens.

 3. Sander 5 jaar ago

  In alle grote landelijke dagbladen wordt iig melding gemaakt van zijn prestaties. En op internet wijdden diezelfde dagbladen er artikelen aan. Nu geen calimero-gedrag gaan vertonen. Dat irriteerde mij ook al bij het rugby. Dat constante gewijs naar het voetbal. Ijshockey is hier gewoon geen grote sport. Ontzettend jammer, maar zo is het gewoon. Het is idd een geweldige prestatie van hem en die zou meer aandacht verdienen. Als ik Dan toch 1 puntje van kritiek mag uiten op Daniel Sprong en op jouw column, is dat je volledig voorbij gaat Aan zijn keuze voor het nationale team. Hij kiest namelijk voor Canada. Dat snap Ik vanuit sportief oogpunt, maar hoe staat dat meer aandacht willen voor de sport in verhouding met zijn keuze? Tenslotte wil je beste speler niet uitkomen voor het nationale team.

  • Ed Versteeve 5 jaar ago

   Ik snap jouw verhaal. Alleen op het moment dat je (nu al) meer dan de helft van jouw leven in Canada woont, kan ik mezelf wel in hem verplaatsen dat hij voor Team Canada kiest. Daarnaast geeft de NHL spelers geen vrijaf voor de duels (zoals clubs in het voetbal dat wel doen), dus dan mis je ook nog eens clubwedstrijden.

   Daarnaast is er groeiende aandacht voor de sport op de tribunes. Daar ligt van mijn kant uit iets waar de media op in kan spelen.

   Dank voor jouw input/kritiek. Mooi om te lezen!

  • Michiel Jonkman 5 jaar ago

   Ik zeg ‘trots zijn’, niet dat we opeens allemaal dagelijks over ijshockey moeten schrijven. Het is goed dat er aandacht aan wordt besteed – terecht zelfs! Maar ik denk dat de waardering of het unieke karakter aan veel mensen voorbij gaat.

   Dat heeft in mijn ogen niks met Calimero te maken – ik snap vanzelfsprekend dat ijshockey hier niet zo groot is – en de klaagzang van rugby is ook anders. Daar waren geen prestaties om over naar huis te schrijven. Het gaat me er nu vooral om dat de media de vertaalslag net niet goed genoeg maken. Dat het niet goed ‘geframed’ wordt.

   • Jo 5 jaar ago

    Helemaal mee eens Martijn. Heel mooi verwoord.

 4. Jo 5 jaar ago

  Helemaal mee eens Michiel en Ed. Heel mooi verwoord.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen