Breakdown: Miami Heat verslaan de Boston Celtics

Door

 

Het duurt nog even voordat de playoffs beginnen, al voelt het wel zo als je de afgelopen dagen naar de NBA kijkt. Chicago Bulls tegen de LA Lakers, Miami Heat versus de Dallas Mavericks en afgelopen donderdag de Heat tegen de Boston Celtics. Miami was in eigen huis met 115-107 te sterk. Tijd voor een breakdown.

Norris Cole: kon in de offseason gewoon over straat lopen, maar na zijn prestatie tegen de Celtics weet bijna iedereen in Miami wie deze jongen is. De 23-jarige rookie scoorde 14 van zijn 20 punten in het vierde kwart en stelde met een paar belangrijke jumpers in de slotfase de overwinning veilig. Lebron James gaf zijn teamgenoot na afloop dan ook een dikke knuffel.

Coach Eric Spoelstra heeft veel vertrouwen in deze jonge en atletische spelverdeler, anders zet je niet veteraan Eddie House op straat. Norris is de back-up van starter Mario Chalmers die niet zijn avond had. Dat zag je terug in de statistieken. Norris speelde 29 minuten vanaf de bank, Chalmers 19 minuten als starter.

Lebron James: heeft in interviews meerdere malen kenbaar gemaakt dat hij vorig seizoen niet goed in zijn vel zat. James had het mentaal moeilijk met alle rotzooi die hij over zich heen kreeg na The Decision (waar hij zelf schuldig aan is). Als hij het over mocht doen dan zou hij het anders aanpakken, wat hem te prijzen valt. King James is nu weer die jongen die geniet van het spelletje.

James noteerde 24 punten tegen de Celtics en oogde fris op het veld, net zoals heel Miami fris en een versnelling hoger speelden dan een jaar geleden. Toch kunnen we de ploeg pas echt goed beoordelen in de playoffs. Hebben ze geleerd van de NBA Finals? We gaan het zien.

Paul Pierce: zucht, wat missen de Celtics toch hun sterspeler. Pierce zit aan de kant met een vervelende voetblessure en miste ook al de openingswedstrijd tegen de New York Knicks. Je ziet hem toch liever op het veld draven, alleen al omdat hij een maatpak er slecht uit laat zien. De Celtics hebben zonder Pierce minder opties in de aanval. Rajon Rondo moet nu bijna alles zelf doen, want Ray Allen en Kevin Garnett zijn eenvoudiger te verdedigen voor een tegenstander zonder Pierce binnen de lijnen. The Truth mist zeer waarschijnlijk ook de volgende wedstrijd tegen New Orleans.

Ray Allen: werd in het begin van de wedstrijd vaak overgeslagen in de aanval, maar dat veranderde toen hij zijn eerste driepunter raakte. Allen hield de Celtics steeds in de wedstrijd met zijn dodelijke afstandschot, al hielp Keyon Dooling ook een handje met 18 punten (4 uit 6 driepunters) vanaf de bank. Allen eindigde de wedstrijd met 28 punten, waarvan 6 uit 8 van downtown.

Rajon Rondo: moest en zou getrade worden in de offseason, maar Chris Paul kwam niet. De vraag was hoe gefrustreerd Rondo zou zijn? Dat hebben we gemerkt tegen de Knicks, 31 punten en 13 assistst, en nu tegen de Heat. De spelverdeler scoorde 22 punten, pakte 8 rebounds en deelde 12 assists uit. Hij oogt agressiever, er kan geen lachje meer van af, valt constant de basket aan en stopt niet als hij een keer geblokt wordt. Rondo laat even aan GM Danny Ainge zien dat het verkeerd was om hem in een trade te betrekken.

Foto: flickr.com

Ook leuk om te lezen