Bratkowski verkast naar Falcons

Door

Bob Bratkowski werd aangenomen als de nieuwe quarterback coach van de Atlanta Falcons. Voorheen was hij offensive coördinator van de Cincinnati Bengals. Daar was hij sinds 2001 aan het werk, maar werd vorige maand ontslagen na terug een teleurstellend seizoen voor de Bengals.

Bij Atlanta zal hij Bill Musgrave vervangen die in januari werd aangenomen als offensive coördinator bij de Minnesota Vikings. Bratkowski werkte bij de Bengals met voormalig Heisman Trophy-winnaar Carson Palmer en zal nu Matt Ryan begeleiden.

Ryan speelde eind januari zijn eerste Pro Bowl, de all star game van de NFL, nadat hij dit seizoen voor 3705 yards en 28 touchdowns had gegooid. De Falcons eindigden het seizoen met een 13-3 record en werden daarmee eerste in de NFC South en behaalden tevens het beste record in de hele NFC.

,,Uiteraard is het over de hele lijn een klasseploeg. Het is een winnende organisatie,” zei Bratkowsk over zijn nieuwe ploeg. ,,En om een quarterback als Matt Ryan te coachen én om deel uit te maken van een kwaliteitsvolle staf in de NFL is heel speciaal.”

Musgrave speelde quarterback in de universiteit van Oregon en werd in de NFL draft van 1990 door de Dallas Cowboys gekozen in de vierde ronde. Later speelde hij nog voor de San Francisco 49ers en Denver Broncos. In 1997 stopte zijn actieve spelerscarrière.

Foto: helmet2helmet.net

Ook leuk om te lezen