Brandon McCarthy weer terug op de heuvel

Door

Arizona Diamondbacks Photo DayPitcher is één van de gevaarlijkste veldposities van alle sporten. Vanaf slechts zo’n 18,5 meter afstand kunnen honkballen met een snelheid van meer dan 100 mph recht op je af komen.

Brandon McCarthy kan hierover meepraten. Vorig jaar september werd hij, toen nog spelend voor de Oakland A’s, geveld door een line drive van Angels shortstop Erick Aybar met een bloeding, hersenschudding en schedelbreuk tot gevolg. Hiermee eindigde zijn seizoen abrupt met uiteindelijk een 8-6 record en een 3.24 ERA.

Revalidatie

Na een hersenoperatie en een maandenlange revalidatie tekende McCarthy afgelopen winter een tweejarig contract ter waarde van 15,5 miljoen dollar bij de Arizona Diamondbacks. Zij hebben er alle vertrouwen in dat naast zijn herstelde fysieke gesteldheid, hij er ook mentaal weer bovenop komt.

Tijdens de huidige voorbereiding is er in ieder geval nog geen enkel moment van twijfel of angst te bespeuren geweest. Een grotere zorg voor McCarthy is eigenlijk of zijn rechterschouder het dit seizoen houdt. In vijf van de afgelopen zes seizoenen liep hij namelijk een stressfractuur op in die schouder.

Afgelopen woensdag maakte McCarthy tegen de Cincinnati Reds een verdienstelijk Spring Training debuut voor de Diamondbacks in Salt River Fields. In twee innings incasseerde hij dan wel één run, maar gooide hij vier strikeouts en waren negentien van zijn 23 pitches strikes.

D-Backs’ General Manager Kevin Towers verwacht dat McCarthy zich bij de top drie pitchers van de rotatie nestelt. Towers roemt de intelligentie van de pitcher en beschrijft hem als ‘a student of the game’.

Dit artikel is geschreven door Matthijs van der Reest

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen