Boston strong: Red Sox verslaan Indians

Door

Boston Red Sox v Cleveland Indians

Een shirt met de tekst ‘Boston Strong’ hing gedurende de wedstrijd tussen de Boston Red Sox (9-4) en de Cleveland Indians (5-7) in de dug-out. De spelers van de Red Sox speelden voor veel meer dan alleen de wedstrijd. “De mensen back home zijn nu uit het oog, maar we wilden laten zien dat ze niet uit ons hart zijn”, aldus outfielder Jonny Gomes. De Red Sox klopten de Indians met 7-2 in de eerste wedstrijd na de aanslagen in Boston.

Arizona Diamondbacks (8-5) @ New York Yankees (7-5) 2-4

Robinson Cano sloeg een three-run homer en Mariano Rivera pakte de save in de 4-2 overwinning op de Arizona Diamondbacks. Hoewel de Yankees en de Red Sox in het dagelijkse leven rivalen zijn, gebeurde er in de derde inning van de wedstrijd iets moois. De Yankees eerden Boston en de slachtoffers van de bomaanslagen door in Yankees Stadium het nummer ‘Sweet Caroline’ te spelen, het huislied van de Red Sox. Kippenvel:

Kansas City Royals (7-6) @ Atlanta Braves (12-1) 3-6

Wie stopt de Atlanta Braves? De ploeg van manager Fredi Gonzalez versloeg de Kansas City Royals voor de tiende overwinning op rij. Met een 2-2 stand in de achtste inning sloegen Jason Heyward en Justin Upton, nummer acht van het seizoen, back-to-back homers. De Nederlander Andrelton Simmons sloeg in deze wedstrijd 1 uit 4.

New York Mets (7-6) @ Colorado Rockies (10-4) 4-8 en 8-9

De Mets en de Rockies speelden dinsdag twee keer tegen elkaar en twee keer kwamen de Rockies als winnaar uit de strijd. Vanwege de kou, twee graden celcius, en de sneeuw ging het duel van afgelopen maandag niet door en ook op deze dag was Coors Field bedekt met een wit laken. De Mets, vanaf zaterdag al in het hotel, wilden hoe dan ook spelen. Mets GM Sandy Alderson was dan ook niet te beroerd om een handje te helpen.

naamloos

San Francisco Giants (9-5) @ Milwaukee Brewers (4-8) 8-10

Een avond die Giants’ pitcher Barry Zito snel zal willen vergeten. De linkshandige werper kreeg maar liefst negen runs om zijn oren in 2 2/3 innings. Yuniesky Betancourt was bij de Brewers de grote man door in de derde inning een Grand Slam homerun te slaan.

naamloos

Overige uitslagen:

Tampa Bay Rays (4-9) @ Baltimore Oiorles (7-6) 4-5

Chicago White Sox (6-8) @ Toronto Blue Jays (6-8) 3-4

Washington Nationals (8-6) @ Miami Marlins (3-11) 2-8

Texas Rangers (9-5) @ Chicago Cubs (4-9) 4-2

Houston Astros (4-10) @ Oakland Athletics (11-4) 3-4

Los Angeles Angels (4-10) @ Minnesota Twins (6-7) 6-8

Detroit Tigers (8-5) @ Seattle Mariners (6-9) 6-2

San Diego Padres (4-10) @ Los Angeles Dodgers (7-7) 9-2

St. Louis Cardinals @ Pittsburgh Pirates afgelast

Philadelphia Phillies @ Cincinnati Reds 0-0, gestaakt in de negende inning vanwege regen

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen