Boston Bruins verlengen contract Boychuk

Door

De Boston Bruins hebben zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Johnny Boychuk. Het contract van de verdediger liep na afloop van het huidige seizoen af, maar is met de duur van 3 jaar verlengd tot het einde van het seizoen 2014/2015.

Boychuk maakt bij Boston deel uit van de tweede verdedigingslinie en is daarmee een belangrijke kracht achter Zdeno Chara en Dennis Seidenberg. Voor welke salaris Boychuk getekend heeft is niet bekend, de Bruins doen daar geen mededelingen over.

Naast de eigen spelers kijken de Bruins ook verder. Kevin-Paul Dupont, werkzaam voor de Boston Globe, meldt dat de Bruins zeer geïnteresseerd zijn in het Carolina-duo Tuomo Ruutu en Jaroslav Spacek. Beide spelers staan vrij om via een trade de Hurricanes nog voor het einde van de maand te verlaten.

Een kink in de kabel voor zo’n ruil zou de blessure van Tuomo Ruutu kunnen zijn. De Fin heeft een blessure opgelopen die hem in elk geval 2 tot 3 weken aan de kant zal houden. 13 dagen voor Trade Deadline komt dat de mogelijkheden voor een spelersruil niet ten goede.

Een ander duo wat door de Bruins in de gaten gehouden wordt, is het duo Mike Knuble/Jeff Schultz van de Washington Capitals. Met name Knuble (39) is ontevreden in Washington. De forward werd al drie achtereenvolgende wedstrijden niet opgeroepen voor de wedstrijd van de Capitals. Dit lijkt duo echter vooral een tweede keus.

De eerste keus lijkt toch het duo van de Hurricanes, waarbij voor Spacek het alternatief Bryan Allen (eveneens Carolina) ook nog een mogelijkheid is. De Bruins zoeken naar een ervaren toevoeging voor het derde verdedigingspaar en een verbreding van de mogelijkheden in de voorwaartse linie.

Echte beslissingen hoeven in de komende dagen nog niet verwacht te worden. Voor zowel elke grote speler op de markt zijn meerdere gegadigden. De franchises die het uiteindelijk voor het zeggen hebben zullen het beste aanbod uit willen zoeken om er zelf het beste uit te komen.

Met de verlenging van Boychuk hebben de Bruins in elk geval het team voor aankomend seizoen verder vastgelegd. De grootste namen in het huidige roster van de regerend Stanley Cup-winnaar met een aflopend contract zijn Tuukka Rask, Joe Corvo en David Krejci.

De Bruins hebben een voorsprong van 4 punten in de strijd om de leiding in de Northeast Division. De naaste belagers, de Ottawa Senators, hebben echter al 5 wedstrijden meer gespeeld, waardoor de Bruins zich vooral kunnen richten op de jacht op de eerste plaats in de Conference.

Na de 3-0 nederlaag vannacht tegen de New York Rangers wordt dat nog een hels karwei. de Bruins staan op een tweede plaats met 70 punten, maar de Rangers hebben, met 1 wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong van 9 punten opgebouwd en staan daarmee op eenzame hoogte in de Eastern Conference.

Ook leuk om te lezen