Bonds biedt mishandelde Giants-fan helpende hand

Door

Barry Bonds geldt in de VS als een meest gehate atleten, maar nadat hij op bezoek ging bij de San Francisco Giants-fan die twee maanden geleden in LA zomaar in een coma werd geslagen, en bovendien beloofde garant te staan voor de studiekosten van diens twee kinderen, heeft de nationale honkbal-boeman weer een beetje goodwill gekweekt.

Bryan Stow was eind maart met een paar vrienden naar Los Angeles gereden, om daar zijn club tegen de plaatselijke Dodgers aan het werk te zien. Na afloop van de (door LA gewonnen) wedstrijd werd Stow, gehuld in een Giants-shirt, op de parkeerplaats van Dodgers-stadium van achteren aangevallen door twee Dodgers-fans. Stow, die volkomen werd verrast, knalde met zijn hoofd op het beton, en raakte meteen buiten bewustzijn.

Thomas Girardi, de advocaat van de Stow-familie, maakte deze week bekend dat niemand minder dan Barry Bonds het slachtoffer was komen opzoeken in het ziekenhuis. Hij was een uur gebleven aan het bed van Stow, signeerde baseball bats voor zijn twee kinderen (een zoon en dochter die naar de lagere school gaan) en beloofde dat hij financieel zou zorgdragen voor hun studie aan de universiteit.

,,Wij vinden het buitengewoon wat Bonds voor ons heeft gedaan”, aldus Girardi.

Het bezoek van de voormalige slugger vond overigens al plaats op 22 april, maar Bonds heeft er nooit ruchtbaarheid aan willen geven. Girardi liet echter weten dat de Stow-familie het gebaar – van een Giants-ikoon nog wel – dermate waardeerde, dat ze met het verhaal naar buiten wilden komen.

Met de gezondheid van Stow, een 42-jarige paramedic, gaat het langzamerhand beter. De politie van Los Angeles arresteerde onlangs een van de twee verdachten van de mishandeling

Foto: blog.prorumors.com

 

Ook leuk om te lezen