Blues versterken zich met ervaren duo

Door

De St. Louis Blues hebben zich versterkt met twee gelouterde namen uit de free agent-markt. Zowel Jason Arnott als Jamie Langenbrunner heeft namelijk een eenjarig getekend bij de Blues. Over de financiële voorwaarden van de contracten is weinig tot niets bekend gemaakt.

De general manager van de club, Doug Armstrong, is uiterst tevreden met zijn twee nieuwste versterkingen: „Jason is een ervaren aanvaller en bovendien een Stanley Cup-winnaar die een toegevoegde waarde zal zijn voor onze club. Hij heeft bewezen een leider te zijn en we zijn dus ook bijzonder blij dat hij voor ons gekozen heeft.”

Voor Langenbrunner heeft Armstrong soortgelijke lovende woorden over: „We zijn blij dat we een ervaren aanvaller met twee Stanley Cup-ringen aan onze selectie hebben weten toe te voegen. Jamie is een solide speler die jarenlange ervaring op en van het ijs met zich meebrengt naar onze club.”

De bovengenoemde ervaring is belangrijk voor het team van de Blues, want de 36-jarige Arnott en de 35-jarige Langenbrunner komen in een team terecht dat een gemiddelde leeftijd van 27 jaar heeft. Voor de komst van dit tweetal zaten er zelfs maar drie spelers in de selectie die ouder zijn dan dertig.

De reputaties van de twee aanvallers spreken voor zich en verwacht wordt dat de twee veteranen ondanks hun leeftijd en naast hun ervaring nog genoeg kunnen toevoegen aan de prestaties van de Blues op het ijs.

Arnott zorgde vorig jaar nog voor dertien goals en elf assists in tweeënzestig wedstrijden voor de New Jersey Devils, waarna hij via een trade naar de Washington Capitals trok. Daar was hij nog goed voor vier goals en drie assists in elf competitiewedstrijden en voor één goal en vijf assists in de play-offs.

Langenbrunner begon vorig seizoen ook bij de Devils en was daar goed voor vier goals en tien assists in eenendertig wedstrijden. In januari werd hij naar de Dallas Stars getrade, waar hij nog verantwoordelijk was voor vijf goals en dertien assists in negenendertig wedstrijden.

Foto: thehockeynews.com

 

Ook leuk om te lezen