Blues en Ducks imponeren, Wild begint goed

Door

De St. Louis Blues hebben in de eerste wedstrijd van het verkorte seizoen gelijk duidelijk gemaakt wie de baas is in de Central Division. De Detroit Red Wings gingen op verplaatsing met 6-0 onderuit. Ook de Vancouver Canucks verloren hun eerste wedstrijd ruim, in eigen huis moesten zij een 7-3 nederlaag tegen de Anaheim Ducks slikken.

Detroit Red Wings v St. Louis Blues

Debuut Parise en Suter

De verwachtingen in Minnesota waren torenhoog, na het aantrekken van Zach Parise en Ryan Suter in het offseason. De Colorado Avalanche kwamen vlug op voorsprong, maar in de tweede periode werd orde op zaken gesteld door twee doelpunten van Dany Heatley. In de derde periode liep de stand op tot 4-2. Zach Parise begon met 2 assists sterk bij de Wild, Suter kende met een -1 rating een minder voortvarende start.

Goed debuut Tarasenko

Vladimir Tarasenko maakte eerder dit seizoen furore bij SKA Sint Petersburg en trok die lijn in zijn eerste NHL-wedstrijd gelijk door. De Russische aanvaller was goed voor twee doelpunten. Chris Stewart (twee goals) en TJ Oshie (1 goal, twee assists) waren eveneens belangrijk voor de Blues. De Red Wings oogden aanvallend onmachtig en stelden Jaroslav Halak slechts 14 keer op de proef.

Selanne uitmuntend, Schneider zwak

Anaheim Ducks begon zeer voortvarend aan het verkorte seizoen en mocht daar vooral Teemu Selanne (2 goals, 2 assists) voor bedanken. Vijf andere Ducks noteerden twee punten. Aan de overzijde viel Corey Schneider negatief op. De doelman is benoemd tot eerste keus, maar werd na vijf tegendoelpunten in 27 minuten (14 schoten) van het ijs gehaald en vervangen door Roberto Luongo. Ex-Tilburg Trapper Dale Weise kreeg 14:27 ijstijd en noteerde een -1 rating.

Andere uitslagen:

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 3-2 (na shootout)

Phoenix Coyotes – Dallas Stars 3-4

Ook leuk om te lezen