Blue Jays verliezen wedstrijd én Bautista

Door

De Toronto Blue Jays, die al even geleden een streep hebben gezet onder hun 2012-seizoen, verloren dinsdagavond nipt met 2-1 van de New York Yankees. Slechter nieuws kwam echter vanuit de medische staf van de Canadese honkbalclub; slugger José Bautista zal dit seizoen niet meer terugkeren op de honkbalvelden. Een operatie is nodig om zijn geblesseerde linkerpols te repareren.

Pitchers duel
Startende werpers Phil Hughes (NYY) en Ricky Romero (TOR) deden dinsdag weinig voor elkaar onder in de lichten van Yankee Stadium in de Bronx. Beide heren stonden in zeven innings zeven honklopers toe, maar New York wist net een keer vaker te scoren dan Toronto, waarna de bullpen van de Yankees, met David Roberson in de achtste inning en closer Rafael Soriano als laatste, het vonnis voltrok. Met de winst consolideert New York zijn voorsprong in de AL East, waar het 3.5 games voor staat op Baltimore.

Bautista
Het niet meer terugkeren van Bautista is voor Toronto de zoveelste tegenslag in een moeilijk seizoen 2012. De voormalig homerun-king blesseerde zijn pols op 16 juli en werkte toe naar een rentree, maar kreeg tijdens zijn herstelproces te maken met een terugval. Doktoren hebben nu bepaald dat een operatie aan de pols van Bautista noodzakelijk is, waardoor de outfielder annex derde honkman zich kan gaan richten op 2013, en de Blue Jays de al gezette streep onder het huidige seizoen nog ietsje dikker kunnen maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen