Blue Jackets verpesten terugkeer Forsberg

Door

De rentree van veteraan Peter Forsberg bij de Colorado Avalanche heeft (nog) niet voor de boost gezorgd waarop hij en zijn team hadden gehoopt. Na een afwezigheid van drie jaar keerde Forsberg vrijdagavond terug op het ijs van de NHL maar hij kon niet verhelpen dat de Columbus Blue Jackets in eigen huis met 3-1 te sterk waren. Hierdoor is de losing streak van Colorado inmiddels opgelopen tot zes wedstrijden.

Rick Nash (foto) was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Hij zorgde in de tweede periode voor de gelijkmaker nadat Philippe Dupuis de Avalanche in het eerste bedrijf nog wel op voorsprong had gezet. Even later leidde Nash met een assist zelfs de 2-1 van Derrick Brassard in.

Aangezien het verschil lange tijd maar één doelpunt was, bleef het een spannende wedstrijd, al had Columbus de wedstrijd wel redelijk onder controle. In de laatste seconden stelde het team van coach Scott Arniel de overwinning veilig met een ‘empty net’-goal.

Joe Sacco, de coach van de Avalanche was tevreden over de rentree van Forsberg en vond dat de Zweed beter had gespeeld dan hij van tevoren had verwacht. Forsberg zelf was echter een stuk kritischer: „We kregen nog wel een aantal kansen maar over het algemeen was het maar een matig optreden. Mijn eigen spel was ook nog niet heel sterk, maar hopelijk gaat het elke wedstrijd wat beter.”

Door deze zesde nederlaag op rij is Colorado inmiddels afgezakt naar de veertiende en dus voorlaatste plaats in de Western Conference, terwijl Columbus met drie punten meer de twaalfde plaats bezet. De race om een play-offticket blijft echter enorm spannend in deze conference, want het verschil tussen de Colorado Avalanche en de als achtste geplaatste Calgary Flames is slechts acht punten.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Blue Jackets en de Avalanche:

Foto: thehockeywriters.com

Ook leuk om te lezen