Blue Jackets in derde periode voorbij Maple Leafs

Door

Toronto Maple Leafs v Columbus Blue Jackets

De Columbus Blue Jackets stonden er aan het begin van deze week niet goed voor op de ranglijst, maar dankzij drie opeenvolgende thuisoverwinningen doen de Blue Jackets weer bovenin mee in de Metropolitan Division. De Toronto Maple Leafs waren het nieuwste slachtoffer van de Blue Jackets. In Ohio waren de Blue Jackets met 2-5 de sterkste.

Lang bleven beide ploegen dicht bij elkaar staan in de score, pas in de derde periode maakten de Blue Jackets het verschil. Ryan Murray had in de eerste periode met zijn eerste goal in de NHL de Blue Jackets op voorsprong gezet. In die periode domineerden de Blue Jackets ook, maar in periode twee was dat anders. Phil Kessel profiteerde en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

Marian Gaborik bracht de Blue Jackets in periode 3 al snel weer op voorsprong. Brandon Dubinsky tekende na 12 en een halve minuut spelen met een 4 tegen 3 shorthanded goal voor de winnende treffer. Dave Bolland bracht de Maple Leafs nog wel dichtbij, maar treffers in de laatste minuut van Ryan Johansen (empty net) en Nick Foligno bezegelden de winst van de Blue Jackets.

Avalanche aan kop

De Colorado Avalanche gaat na tien wedstrijden spelen verrassend aan kop in de NHL. De Avs, die vorig jaar nog als 29ste eindigden in de NHL, wonnen in eigen huis met 2-4 van de Carolina Hurricanes. Matt Duchene was de grote man voor de Avalanche. De 22-jarige center noteerde 2 goals en 1 assist. Colorado won 9 van zijn 10 wedstrijden voor 18 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen