Blinde darm operatie voor White Sox slugger Dunn

Door

De Chicago White Sox moeten het voorlopig even stellen zonder slugger Adam Dunn. De aangewezen slagman werd dinsdagnacht in Kansas City met spoed geopereerd aan een blinde darm.

Na afloop van het eerste treffen met de Royals, kreeg Dunn plotseling last van zijn maag. Eenmaal in het ziekenhuis voor controle, werd hij met spoed geopereerd.

De verwachting is dat Dunn niet meer dan vijf duels (tien dagen) buitenspel zal staan. De slugger zelf heeft echter snodere plannen. Als het even kan wil hij op donderdag in de home opener tegen de Tampa Bay Rays gewoon van de partij zijn.

,,Dat ga ik proberen,” sprak Dunn. ,,Want als ik iets niet wil missen, dan is het wel Opening Day in eigen huis. Ik ga vanavond naar huis en me voorbereiden om te spelen tegen de Rays. Vanaf daar zien we wel verder.”

Manager Ozzie Guillen ging alvast maar even op de rem staan.

,,Ik heb op woensdagochtend met hem gesproken,” aldus Guillen, ,,en ja, Adam wil donderdag echt spelen. Maar ik ben niet van plan om dat risico te nemen.”

Als Dunn vijf wedstrijden zou missen, dan is dat al mooi meegenomen, vindt Guillen. ,,Vroeger was maanden uit de roulatie, omdat ze niet konden vinden wat het was. Nu heeft-ie last, wordt geopereerd, en een week later speelt-ie weer.”

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen