Blik op de free agent markt: Prince Fielder

Door

Het seizoen zit erop. De St. Louis Cardinals zullen de komende weken nog wel op een roze wolk leven, maar aan de overige ploegen in de Major League de taak om de knop om te zetten en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. De eerste trade is al een feit. De Cleveland Indians nemen pitcher Derek Lowe over van de Atlanta Braves in ruil voor een Minor Leauge speler en een zak met geld. Inderdaad, geen schokkend nieuws. De grote vraag blijft: welke ploeg gaat zijn slag slaan op de free agent markt met toppers als Prince Fielder, Albert Pujols en C.J. Wilson op de lijst. Deel 1: Prince Fielder | Deel 2: C.J. Wilson | Deel 3: Pujols.

We gaan terug naar woensdag 14 september van dit jaar. De Milwaukee Brewers gaan met 6-2 onderuit tegen de Colorado Rockies, maar na afloop heeft niemand het nog over de uitslag. Fielder maakte namelijk bekend dat hij bezig was aan zijn laatste jaar voor de Brewers. Het nieuws komt als verrassing en in Milwaukee vrezen ze voor een negatieve spiraal met het oog op de playoffs. Niets is minder waar. De Brew Crew schopt het zelfs tot de NLCS waarin uiteindelijk de Cardinals met 4-2 te sterk zijn.

De slugger eindigde het seizoen met de volgende cijfers: .299 slaggemiddelde, 28 homeruns, 120 RBI’s en een .981 OPS. Fielder is toe aan een nieuwe uitdaging en hoopt op de free agent markt op een mooie club en zal uiteraard flink wat geld gaan cashen. Voordeel: Fielder is met zijn 27 jaar in de bloei van zijn leven en kan nog zeker zes jaar mee op een hoog niveau. Daarnaast heeft hij zich nog niet uitgesproken naar welke club zijn voorkeur uit gaat, dus zullen veel ploegen zich gaan melden. Welke ploegen maken de beste kans?

Chicago Cubs: Er waait een nieuwe wind in Chicago sinds de komst van GM Theo Epstein. Er wordt al gesproken over wanneer de Cubs het kampioenschap gaan winnen. Epstein heeft bij de Red Sox bewezen door met een goed beleid en het nodige geluk dat voor elkaar te krijgen. Prince Fielder zou de ideale man zijn. Epstein heeft er namelijk een handje van om free agents rond dezelfde leeftijd als Fielder aan te trekken. Fielder in de rol van Manny Ramirez? Wauw!

Washington Nationals: Deze ploeg heeft de toekomst. Pitcher Stephen Strasburg keerde dit seizoen beter dan verwacht terug van een Tommy John Surgery en zal komend seizoen een plek krijgen in de rotatie. Zijn collega Jordan Zimmerman maakte een jaar eerder hetzelfde mee, is nog jong en gaat alleen maar beter worden. Daarnaast heeft manager Davey Johnson nog supertalent Bryce Harper rond lopen die een prima seizoen draaide in de Minor League. Er is ruimte om geld uit te geven en als Fielder naar Washington gaat pakken ze binnen een paar jaar de titel.

Texas Rangers: De Rangers hoeven niet lang te treuren na het mislopen van het kampioenschap. Deze organisatie heeft het in zich om de komende jaren uit te groeien tot een dynastie. Er wordt goed beleid gevoerd, financieel staat het op de de rit en het stadion is een hitters ballpark. Het ziet er naar uit dat ze pitcher C.J. Wilson niet kunnen behouden, maar daardoor ruimte hebben om Fielder aan te trekken. Een lineup om van te watertanden. Fielder, Cruz, Napoli, Kinsler, Hamilton, Beltre. Daar wil je als pitcher niet graag tegen spelen. Bovendien is Fielder een ideale eerste honkman na het matige optreden van Mitch Moreland in de World Series.

New York Yankees: Elke keer als er een topspeler op de free agent markt verschijnt wordt hij altijd gelinkt aan de Yankees. Niet gek als je kijkt naar het verleden met mega-contracten voor Mark Teixeira, Alex Rodriguez en CC Sabathia. Toch zou de komst van Fielder in The Bronx de nodige problemen geven. Teixeira is de vaste eerste honkman, A-Rod kan ook als DH uit de voeten en ze hebben met Jesus Monteiro een supertalent achter de hand.

Overige ploegen: Jack Zduriencik, general manager van de Seattle Mariners, wil Fielder graag erbij hebben. Zduriencik was namelijk de man die de 27-jarige slugger heeft gedraft voor de Brewers. De Baltimore Orioles, Toronto Blue Jays en de Los Angeles Angels hebben de ruimte om geld te spenderen en worden ook genoemd in de race, dat zelfde geld voor de San Francisco Giants en de Los Angeles Dodgers.

Foto: bleacherreport.com

Ook leuk om te lezen