Blik op Baseball: California Dreaming

Door

In Blik op Baseball geven MLB-redacteuren Lennart BeishuizenMarco PostJurian UbachsIngmar MeijerJop Strick en Richard van Welie elke dinsdag om vier uur hùn mening over het belangrijkste nieuws van de week. Handig, voor als je snel bijgekletst wilt worden of wilt weten wat de kenners bezighoudt.

blik600a Blik op Baseball: Postseason memories

Ingmar Meijer: Terwijl de acht beste ploegen van de MLB uitkomen in de play-offs likken ze de wonden in Boston. Daar moet als aantekening bij dat het seizoen officieus al over was na de deal met de Los Angeles Dodgers. Nog geen 24 uur nadat de laatste out gemaakt was in het reguliere seizoen gebeurde wat iedereen verwachtte: Bobby V. kon z’n biezen pakken.

De Red Sox hebben verkeerd gegokt met de aanstelling van Valentine. Na de ongelooflijke september-inzinking van 2011 met alle verhalen van anarchie die daarbij de wereld ingingen, moest er een persoon komen die met harde hand zou regeren.

Geen enkele speler zat op ‘m te wachten en al snel ging Valentine de fout in door Kevin Youkilis te schofferen. Dat was eigenlijk het begin van het einde.

Nu komt het management met plichtmatige uitlatingen: ‘we zijn allemaal onderdeel van dit slechte seizoen’, ‘we hebben respect voor Bobby’ en ‘ook de spelers hebben gefaald.’ Wat is er mis mee om gewoon toe te geven dat je een fout gemaakt hebt. Dat Bobby Valentine niet kon werken met dit toch niet slechte materiaal?

Wij, de fans/volgers zijn niet gek. We zien toch wat er gebeurt! Of is Valentine voor de leuk vertrokken? Get outta here…

Jurian Ubachs: Eigenlijk zit ik hier in diepe mineur, want datgene wat me opviel is mogelijk vanavond alweer afgelopen. California Dreaming met de Oakland Athletics is iets waar ik vrolijk van word. Volgens mij is er elk jaar wel een team dat in aanmerking komt voor de liefde van alle honkbalfans zodra die fans hun eigen team kwijt zijn geraakt. Met de Red Sox en Rangers zijn er inmiddels twee teams weggevallen met een grote schare fans, en het zou mij niet verbazen als die zich de afgelopen week massaal achter de A’s hebben geschaard.

De A’s zijn leuk. De kleurtjes zijn vrolijk en de club wordt niet omgeven door de maar al te bekende ‘must-win’ poeha die je bij de grotere clubs in de MLB ziet, zeker wanneer de kalender eenmaal op oktober staat. Bij de A’s is alles een extra. Elke overwinning is mooi, maar nooit een absolute must, en dat levert, zo laat het zich aanzien, een fijne sfeer op. Natuurlijk is dat maar half het verhaal, want uiteindelijk moet ook Oakland wel wat kwaliteit hebben om zo ver te komen, maar toch. Ik vermaak me er kostelijk mee.

Vanavond staat dé cruciale pot tussen Detroit en Oakland op het programma waarbij verlies voor Oakland het einde van de droom betekent. Ik heb er alle vertrouwen in en geloof nog steeds in de Californische droom, maar het zou zomaar kunnen zijn dat als ik morgenochtend wakker wordt, California Dreaming toch eigenlijk een California Nightmare is gebleken.

Blik op Baseball van vorige week: Postseason memories

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen