Blik op Baseball 2.0: Vijftien seconden roem

Door

Blik op Baseball 2.0

Deze week een wat kortere BoB 2.0 dan vorige week. Ook redacteuren van Sport Amerika hebben wel eens wat minder tijd door vakanties, of zijn verhinderd door andere bezigheden. Ik wilde de pas net leven ingeblazen rubriek echter niet bij zijn tweede week alweer laten vallen, dus ziehier alsnog de eenmalig wat beknoptere versie van Blik op Baseball 2.0, nu al beter bekend als ‘Bob light’.

Public *sshole nr. 1

Je hebt er vreemde snuiters bij op de tribunes in de stadions van de MLB-clubs. Meestal zijn het prettig gestoorde weirdos die in rare pakjes of met rare borden de aandacht proberen te trekken van de televisiecamera, want je bent in Amerika natuurlijk pas iemand als je je vijftien seconden roem op televisie hebt gehad. Nou, die heeft deze vent ook wel gehad. En dat heeft hem vast niet populairder gemaakt.

Dat je er niet in slaagt een balletje te vangen, dat is tot daar aan toe. Je bent de eerste niet. Maar als je de bal dan door je vingers laat glippen, dender er dan niet als een bezetene achteraan. De man in onderstaande video deed dat dus wel, en het kleine jongetje dat in zijn buurt staat betaalt de prijs voor de waanzinnige drive die die man heeft om de bal te pakken te krijgen. Vent, wil je echt zo graag een balletje hebben? Zielig figuur.

Het mooiste commentaar

Gelukkig vielen er deze week ook dingen te genieten. Iedereen weet dat de Los Angeles Dodgers in Vin Scully een van de meest iconische commentatoren aller tijden in huis hebben. Als geen ander weet Scully topprestaties te begeleiden met zijn kenmerkende stemgeluid. Maar juist van die stem maakte hij amper gebruik bij wat nu al de mooiste home run call van dit seizoen is. Voor de liefhebbers, de uitgeschreven versie.

“And a high flyball to deep right field… I don’t believe it! A grand slam homerun!”… heel erg lange stilte… “I have learned over the years that there comes a rare and precious moment where there’s absolutely nothing better than silence. Nothing better than to be absolutely speechless to sum up the situation. And that was the moment.”

Was getekend: Vin Scully, de mooiste play-by-play commentator van de MLB.

Ook leuk om te lezen