Blijleven eindelijk toegetreden tot Hall of Fame

Door

Hij heeft het dan toch eindelijk voor mekaar. Bert Blijleven is eindelijk toegelaten de MLB Hall of Fame.

Woensdagavond kreeg de 59-jarige Zeistenaar het goede nieuws te horen. Na dertien mislukte pogingen, werd hij tijdens de veertiende keer dat hij werd voorgedragen eindelijk wél gekozen. Een speler heeft 75 procent nodig van de stemmen en woensdag stemde 79,2 procent op de oud-pitcher van o.a. de Minnesota Twins.
Het is voor de eerste keer dat een Nederlandse speler wordt toegelaten tot de MLB Hall of Fame.

,,Ik heb er veertien jaar voor gebeden en op moeten wachten. Ik wil dan ook schrijvers bedanken dat ze , na veertien jaar, eindelijk massaal de juiste keuze hebben gemaakt,” vertelde Blijleven met een knipoog nadat het nieuws bekend werd gemaakt. Leden van de Baseball Writers Association of America (BBWAA), die allemaal minimaal tien jaar over honkbal schrijven mogen hun stem uitbrengen om zo te zorgen dat iemand in de Hall of Fame komt.

Andere gegadigden zoals hardhitters als Rafael Palmeiro, Mark McGwire, Jeff Bagwell en Juan Gonzalez werden niet gekozen en bijna genegeerd door de schrijvers. Blijleven verbaasde zich niet daarover. ,,Alle vier zijn in verband gebracht met steroiden tijdens of na hun carrière. Ze hebben gewoon vals gespeeld en daarmee niet alleen zichzelf, maar ook hun teamgenoten voor de gek gehouden.”

Naast Blijleven werd ook oud-tweede honkman Roberto Alomar verkozen tot de Hall of Fame. Hij kreeg zelfs 90 procent van de stemmen.

Meteen na de bekendmaking sprak Blijleven met ESPN over zijn uitverkiezing.

Foto: dubsism.wordpress.com

Ook leuk om te lezen