Blessuregolf in NFL: Finley op intensive care, einde carrière Wayne?

Door

Cleveland Browns v Green Bay Packers
Het was gisteren een zwarte dag in de NFL. Veel spelers raakten geblesseerd en daar zaten veel grote namen bij, zoals Jermichael Finley, Jay Cutler, Reggie Wayne

Jermichael Finley
Green Bay Packers tight end Jermichael Finley is er het slechtst aan toe. Hij ligt op de intensive care nadat hij in de wedstrijd tegen de Cleveland Browns een nekblessure opliep en van het veld gedragen werd.

Het lijkt echter uit voorzorg te zijn.

De blessure deed zich voor toen Finley met zijn helm in contact kwam met de helm van Browns verdediger Tashaun Gipson.

De NFL wil situaties als deze voorkomen en daarom is het ook illegaal om te ‘leiden’ met de kruin van de helm. Uit dat oogpunt zaten beide spelers hier verkeerd.

Reggie Wayne
Dikke kans dat het seizoen voor Wayne klaar is. De wide receiver raakte gisteren tegen de Denver Broncos geblesseerd aan zijn knie.

Als hij zijn kniebanden gescheurd heeft wordt het een zware opgave voor Wayne om nog terug te komen in de NFL. Wayne wordt over een maand 35 jaar en het duurt ongeveer een jaar om te revalideren van de blessure. Tenzij je Adrian Peterson heet.

Wayne had de afgelopen twaalf jaar in de NFL (sinds zijn sophomore seizoen) nog geen wedstrijd gemist.

Jay Cutler
Het seizoen is wellicht voorbij voor Chicago Bears quarterback Jay Cutler. Hij liep een liesblessure op in de verloren wedstrijd tegen de Washington Redskins. Een MRI moet vandaag uitsluitsel bieden over het lot van Cutler en de Bears. Net als de Rams, die Sam Bradford voor de rest van het seizoen verloren, zijn de Bears voorzichtig op zoek naar vervanging.

Brian Cushing
Inside linebacker Brian Cushing van de Houston Texans is sowieso klaar dit seizoen. Hij brak zijn been en scheurde zijn kniebanden in de wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs.

De blessure werd veroorzaakt door een lage tackle van Chiefs running back Jamaal Charles, zelf niet onbekend met zware blessures. De tackle werd niet als illegaal gezien:

Zo lijkt Cushing er ook over te denken:

Leon Hall
Dat waren nog niet alle blessures in de NFL. Zo liep Bengals corner back Leon Hall een gescheurde achillespees op:

Anderen
Spelers die gisteren ook nog uitvielen waren onder andere running back Arian Foster van de Texans, Philadelphia Eagles back-up quarterback Nick Foles en San Diego Chargers left tackle King Dunlap.

EDIT: Ook Tampa Bay Buccaneers running back Doug Martin is klaar dit seizoen:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen