Blessure Meszaros verkleint defensieve smaken Flyers wederom

Door

Andrej Meszaros moet mogelijk een lange tijd toekijken als gevolg van een operatie aan een gescheurde achillespees. Die blessure heeft Meszaros opgelopen bij het uitvoeren van zijn zomertraining in thuisland Slowakije. De Philadelphia Flyers, die hun defensieve mogelijkheden de afgelopen tijd toch al veelvuldig zagen slinken, betekent dit een nieuwe domper.

Geen tijdsschema

Hoe lang de blessure daadwerkelijk zal gaan duren, is nog niet duidelijk, want er is geen tijdsschema voor het herstel van Meszaros opgesteld. “Over zes weken kunnen we daar waarschijnlijk meer over zeggen”, zo zegt GM Paul Holmgren daarover.

Meszaros stond aan het einde van het vorige seizoen ook al geruime tijd ook al geruime tijd langs de kant. De laatste reguliere wedstrijd die de Slowaak speelde was op 1 maart, waarna zijn rentree volgde op 8 mei; de dag dat de Philadelphia Flyers uitgeschakeld werden in de play-offs door de New Jersey Devils.

De defensie van Philadelphia lijkt nu alweer het zorgenkindje te worden van het aankomende seizoen. Pogingen om Ryan Suter of Shea Weber te contracteren mislukten, terwijl ook op aanvoerder Chris Pronger nog altijd niet gerekend kan worden. Daarnaast raakten de Flyers Matt Carle in free agency kwijt aan de Tampa Bay Lightning. Ook Pavel Kubina is een free agent, maar hij heeft nog nergens een contract getekend.

Jeugd krijgt de kans

Daarnaast zijn er nog enkele andere goede verdedigers UFA, maar zij zijn niet de grote defensieve versterking waar de Flyers naar op zoek waren. De meest voor de hand liggende optie is dat de Flyers de jeugd de kans gaat geven. Kimmo Timonen, Braydon Coburn, Luke Schenn en Nicklas Grossman zullen de eerste vier gaan worden, met daarachter Andreas Lilja en Bruno Gervais, die overkwam van de Tampa Bay Lightning.

Om die spelers rusten te gunnen, of in geval van blessures, zal de kans gegeven worden aan Erik Gustafsson, Brandon Manning of Marc-Andre Bourdon. Voor de laatste geldt wel, dat de restricted free agent eerst nog een nieuw contract dient te tekenen; zijn contract liep deze zomer af.

De verdediging van de Flyers was afgelopen seizoen ook al het grootste zorgenkindje, want zowel in het reguliere seizoen als in de play-offs kregen ze veel doelpunten te verwerken. In het reguliere seizoen deden slechts 10 ploegen het op dat gebied slechter, in de play-offs waren alleen de Pittsburgh Penguins defensief zwakker. Aanvallend scoorde de Flyers dan weer hoge cijfers; zowel in het reguliere seizoen als in de play-offs maakten de Flyers gemiddeld gezien op één ploeg na de meeste doelpunten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen