Blessure Bailey tekent rotatie Red Sox

Door

Manager Bobby Valentine heeft werpers Felix Doubront en Daniel Bard aangewezen als de vierde en vijfde startende werpers van de Boston Red Sox. Alfredo Aceves streed ook om een plek in de rotatie, maar gaat terug naar de bullpen. Een blessure van closer Andrew Bailey lijkt in die keuze een rol te hebben gespeeld.

Bij het bekendmaken van de resterende twee namen voor de starting rotation van de Boston Red Sox benadrukte Valentine dat Aceves niets gedaan heeft om zijn eventuele plek als starter te verliezen. Volgens de manager is Aceves waardevoller als hij flexibel te gebruiken is en niet vast zit aan een vaste dag als starter.

Valentine sluit daarbij niet uit dat Aceves een rol krijgt in de laatste innings van wedstrijden. Reden daarvoor is dat Andrew Bailey lijkt te kampen met een blessure. Hoewel Valentine niet verder wilde gaan dan toegeven dat er een mogelijke ‘health situation’ zou zijn wat betreft de bullpen, kwamen Amerikaanse media er snel achter dat Bostons beoogde closer kampt met een duimblessure. De ernst van de blessure is echter nog niet duidelijk.

Waar Aceves zijn stoeltje in de bullpen weer moet opzoeken, is de transitie van relief pitcher naar starter voor een andere Red Sox-werper wel geslaagd. Daniel Bard zal bij aanvang van het seizoen de vijfde starter van Boston zijn. Hij moet in de rotatie, naast ‘grote drie’ Jon Lester, Josh Beckett en Clay Buchholz, ook de linkshandige Felix Doubront voor zich dulden.

De keuze voor Doubront en Bard verklaarde Valentine door te stellen dat beide in de lente de gewenste progressie hebben geboekt. De skipper van Red Sox stelde zelfs dat ‘Prince Felix’ de beste lente van alle pitchers van Boston heeft doormaakt. Die prestatie ziet de southpaw beloond worden met een plek in de starting rotation.

Met Doubront en Bard in de rotatie en Aceves in de bullpen lijkt Boston zijn pitching staff voor de start van 2012 rond te hebben, met Andrew Bailey dus als enig vraagteken. De Red Sox hebben nog geen commentaar gegeven op de blessure. Bailey kwam sinds 25 maart niet meer in actie voor Boston.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen