Blackhawks vlakbij Stanley Cup Final

Door

Chicago Blackhawks v Los Angeles Kings - Game Four

De Chicago Blackhawks hebben in Los Angeles de vierde wedstrijd in de series tegen de Kings met 3-2 gewonnen. Met deze zege hebben ze een 3-1 voorsprong genomen in de Western Conference Final en zijn ze nog maar één zege van de Stanley Cup Final verwijderd. De LA Kings hadden nog geen thuiswedstrijd in de play-offs verloren en waren sinds 23 maart 15 wedstrijden op rij ongeslagen gebleven in het eigen Staples Center.

Net als in Game 3 van afgelopen dinsdag, namen de LA Kings vroeg de leiding. Slava Voynov scoorde zijn zesde goal in de play-offs. Daarmee is hij de meest scorende verdediger in de play-offs. Bryan Bickell was net als dinsdag de eerste speler van Chicago die op het scorebord kwam. Toen maakte hij de aansluitingstreffer bij een 2-0 achterstand, nu maakte hij de 1-1. Ook in de tweede periode waren het de Kings die als eerste scoorden. Dustin Penner zette de thuisploeg op voorsprong. Anderhalve minuut voor het einde van de tweede periode scoorde Patrick Kane voor het eerst sinds acht wedstrijden weer eens een goal, 2-2. Chicago nam vroeg in de derde periode voor het eerst in de wedstrijd de leiding. Marian Hossa maakte zijn zevende treffer in de play-offs, waarna de Blackhawks die voorsprong ook niet meer uit handen gaven.

Zaterdag kunnen de Blackhakws in Chicago de Stanley Cup Final halen. In 2010 stonden ze daar voor het laatst, toen wonnen ze de Stanley Cup.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen