Blackhawks hebben geen kind aan Islanders

Door

Voordat de Blackhawks de New York Islanders ontvingen in het United Centre in Chicago was er een een jubileum om bij stil te staan. Het was op de kop af 50 jaar geleden dat de Chicago Blackhawks de Stanley Cup van 1961 wisten te winnen en dus tijd voor een kort feestje alvorens de wedstrijd op het ijs los zou barsten. Op het ijs was een welkomsceremonie georganiseerd voor sommige teamleden van het winnende team uit 1961.

Na het eerste fluitsignaal speelden de Blackhawks van vandaag zoals het een regerend Stanley Cup winnaar betaamd. Aggressief fel en bij vlagen zeer aanvallend hockey met snelle en harde passes werd de verdediging van de New York Islanders, een laagvlieger in de NHL, kapot gespeeld. Al ne 2 periodes kwam de eindstand van maar liefst 5-0 op het bord te staan. In de derde periode namen de Blackhawks gas terug en werden de 21.720 fans niet echt meer vermaakt.

,,Het voelt zeker goed, we waren van begin tot eind dominant iedereen droeg zijn steentje bij en heeft er hard voor gewerkt,” aldus uitblinker Marian Hossa. Hossa liet 1 goal en 2 assists noteren en hoefde in de man-of-the match lijst alleen zijn eigen goalie Corey Crawford voor zich te dulden. Crawford had een saving percentage van 100% en wist voor de tweede keer in zijn korte carriere een shutout te noteren.

Voor de Blackhawks is er overigens nog wel enig werk aan de winkel. Ze staan momenteel derde in hun eigen Central Division en zesde overall in de Western Conference en dat is nog een beetje Stanley-Cup onwaardig, maar geeft wel recht op play-off deelname.

Zie hier de hoogtepunten van het duel tussen de Islanders en de Blackhawks.

Foto: img.blesk.cz

Ook leuk om te lezen