Blackhawks: en dat is zeven

Door

Zo snel kan het gaan. Twee weken geleden nog maar, legde half het Chicago Blackhawks-legioen zich al neer bij de mogelijkheid dat de regerend kampioen de playoffs dit jaar wel eens niet zou kunnen gaan halen.

Maar intussen, zeven overwinningen op rij later, staat de ploeg van Joel Quenneville er beter voor dan ooit te voren. Nadat ook de Carolina Hurricanes aan de zegekar werd gebonden (5-2), hebben de Hawks zich met 78 punten en als leider van de middenmoot opgewerkt tot vierde in de Western Conference.

Nadat Jonathan Toews en Bryan Bickell de thuisploeg in de eerste periode op een 2-1 voorsprong hadden gezet (Eric Staal scoorde tegen), bleef er in het United Center lange tijd sprake van een gelijkopgaande strijd.

Maar binnen zeven minuten in het derde deel hadden de Blackhawks het duel via goals van Ryan Johnson, Dave Bolland en Patrick Kane in hun voordeel beslist. Jeff Skinner scoorde namens de Hurricane nog wel tegen, maar dat was slechts belangrijk voor de statistieken.

Ook vooral belangrijk voor de statistieken, maar zeker interessant: Hawks-captain Jonathan Toews heeft nu gescoord in vier opeenvolgende duels (zes goals en twee assists in die tijdpanne), en heeft punten in z’n laatste acht wedstrijden (zeven goals en zeven assists).

Het duel met Carolina was voor Chicago de eerste van vijf tegen tegenstanders uit de Eastern Conference. Zaterdag wachten de Maple Leafs in Toronto, de nummer tien in het oosten.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen Blackhawks en de Hurricanes.

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen