Blackhawks en Blues winnen na overtime

Door

Los Angeles Kings v St. Louis Blues

De Chicago Blackhawks en de St. Louis Blues zijn de Stanley Cup Play-offs goed begonnen met een zege na overtime in eigen huis. Bryan Bickell scoorde in Chicago de winnende treffer, Alexander Steen kreeg in St. Louis het dak eraf.

Wild – Blackhawks

In de warming up blesseerde Minnesota-goalie Niklas Backstrom zich en daardoor moest Josh Harding zich klaarmaken voor pas zijn zesde duel van dit seizoen. De doelman miste een groot deel van het seizoen door de gevolgen van multiple sclerose. De laatste keer dat Harding een duel begon, was op 30 januari in eigen huis tegen de Blackhawks, toen hij na 6:45 en twee toegestane goals al van het ijs werd gehaald.

Hoe anders was dat in deze wedstrijd. Cal Clutterbuck zette de Wild vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Daarna hanteerde de Wild het motto “defense first” tegen de winnaar van de President’s Trophy, maar dit resulteerde niet in het gewenste resultaat. Marian Hossa zette beide ploegen vroeg in de tweede periode weer op gelijke hoogte in de powerplay.

Beide ploegen kregen nog wel de kansen, maar maakten niet de goal. Ook in overtime kregen beide ploegen voldoende kansen, maar pogingen van Zucker, Parise en Hossa aan de andere kant waren niet succesvol. Bryan Bickell was dat wel. Johnny Oduya schoot de puck diep naar Viktor Stalberg, die de puck breed legde voor Bickell. De aanvaller passeerde Harding laag en bracht Chicago op een 1-0 voorsprong in de serie.

Kings – Blues

Jonathan Quick werd de schlemiel van de avond. 31 seconden voor het einde van de wedstrijd had Justin Williams zijn ploeg nog naar een overtime geschoten, maar in diezelfde overtime maakte de play-off MVP van vorig seizoen een enorme blunder.

Net nadat de Kings een vier minuten lang durende powerplay hadden gekregen door high-sticking van Kevin Shattenkirk, pikte Quick de puck op achter zijn net. Dit deed hij niet vlug genoeg, toen Alexander Steen opdook en de puck van Quick ontfutselde. Steen maakte geen fout en maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zette daarmee de Blues op een 1-0 voorsprong in de serie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen