Billups hoopt ook volgend jaar in New York te spelen

Door

De play-offs zijn nog in volle gang, maar de New York Knicks zijn noodgedwongen al weer bezig met volgend seizoen. Dit seizoen is over voor het team uit ‘The Big Apple’ waardoor de focus op volgend seizoen ligt.

Chauncey Billups is een belangrijke schakel in het team van coach D’Antoni en de point guard zelf hoopt dat ook volgend seizoen te zijn. Billups zelf: ,,We weten het allemaal binnenkort, maar ik hoop volgend seizoen terug te zijn. Ik wil terug komen. Ik vond het geweldig om dit jaar een Knick te zijn. Ik zou het geweldig vinden om een kampioenschaps team naar deze stad te brengen. Hopelijk zal die kans er voor mij zijn.”

De keuze ligt bij de Knicks. Het team kan 14,2 miljoen dollar betalen om volgend jaar Billups terug te krijgen, maar kan ook kiezen om Billups 3,7 miljoen dollar mee de deur uit te geven deze zomer.

In de play-offs werd het duidelijk dat de 34-jarige guard een belangrijke schakel in het team is.

Zonder Billups konden de Knicks niet terug komen in de serie tegen de Celtics. Billups heeft de ervaring van een kampioen die het team hard nodig had.

Carmelo Anthony ziet Billups als een leider: ,,Iedereen weet dat hij je geeft als hij fit is en speelt. Hij is een winnaar, een leider, een veteraan en een speler waar veel mensen in dit team tegen op kijken.”

De voormalig kampioen, met de Detroit Pistons in 2004, speelde 21 wedstrijden voor de Knicks. Daarin was hij gemiddeld goed voor 17,5 punten en 5,5 assists.

Foto: clnsradio.com

Ook leuk om te lezen