Bijltjesdag bij NHL-ploegen die play-offs misliepen

Door

Nashville Predators v Colorado Avalanche

What’s in a name? Colorado Avalanche heeft vandaag z’n coach Joe Sacco ontslagen. Bij Dallas Stars werd GM Joe Nieuwendyk aan de dijk gezet.

Colorado is laatste geëindigd in de Western Conference. Slechts Florida Panthers deed het in de algehele NHL nog minder goed. Joe Sacco was sinds 4 juni 2009 coach van Colorado. In zijn eerste seizoen haalde Sacco meteen de play-offs met de Avalanche. In de seizoenen daarna wist Colorado niet één keer de play-offs te halen en nu is de laatste plaats in de Western Conference voor Sacco dus de doodsteek geweest. Avalanche GM Greg Sherman kwam met de gebruikelijke uitleg voor het ontslag. ‘De organisatie gelooft dat een verandering op de bank noodzakelijk is om vooruit te komen. Joe heeft acht jaar ziel en zaligheid in zijn coaching gelegd. We waarderen wat hij allemaal heeft betekend en wensen hem het beste voor de toekomst.’ Avalanche heeft nog geen vervanger benoemd.

In Dallas heeft het mislopen van de play-offs ook een kop gekost. Niet die van de coach, maar van general manager Joe Nieuwendyk. Hij was GM in Dallas sinds mei 2009. In de afgelopen vijf seizoenen wist Dallas niet één keer de play-offs te bereiken. Dit seizoen eindigde Dallas op een elfde plek in de Western Conference. Dallas Stars eigenaar Tom Gaglardi heeft goed naar de inspirerende woorden van Greg Sherman geluisterd, want hij liet de pers het volgende noteren: ‘Joe Nieuwendyk heeft Dallas Stars uitstekend vertegenwoordigd en heeft geholpen de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. In de toekomst zullen we hier profijt van hebben en terug keren als een contender voor een plek in de play-offs. Ik wil Joe bedanken en hem en zijn familie al het goede toewensen voor de toekomst.’ Dallas Stars kondigde aan maandag een persconferentie te beleggen waarin de opvolger van Nieuwendyk gepresenteerd zal worden. Naar verwachting zal dat Detroit Red Wings assistent GM Jim Nill worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen