Best Play-off Performance (3) – Westbrook vs Heat

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 3: Russell Westbrook in game 4 vs. Miami Heat, NBA Finals.

Na de gewonnen eerste wedstrijd blaakten de Thunder van zelfvertrouwen. Maar in duel twee, gewonnen door de Heat, was het Russell Westbrook die de meeste kritiek kreeg. Magic Johnson noemde zijn eerste helft, een gehaaste Westbrook raakte slechts 2 van zijn 8 schoten en had nul assists, de slechtste prestatie van een point-guard ooit. Dat was misschien een beetje teveel van het goede, maar Westbrook hoorde de kritiek en antwoordde in wedstrijd vier.

Het was Westbrook voor en na in dit duel. Alles leek hij te raken. Jump schoten, lay-ups, de defensie van Miami had geen antwoord op het spel van de Thunder-guard. De geplaagde en veel bekritiseerde speler eindigde het duel met 43 punten (20 op 32 schoten) en voegde er ook nog eens zeven rebounds en vijf assists aan toe.

Helaas voor Westbrook werd zijn memorabele prestatie ontsierd door een fout in de slotfase van het duel. Met 17 seconden te gaan was er een jump-ball en werd de schotklok voor de Heat op vijf seconden gezet (de jump-ball werd gegeven met 0.8 seconden op de schotklok). Westbrook dacht echter dat de schotklok naar 24 seconden terug werd gezet. Toen Mario Chalmers de bal kreeg bij 13 seconden en een 101-98 voorsprong voor de Heat  maakte hij met luttele seconden op de schotklok een uiterst onnodige fout die er voor zorgde dat Chalmers via twee rake vrije worpen de wedstrijd besliste.

(In wedstrijd vijf was Westbrook geen schim van de man in Game 4 en eindigde met 19 punten en raakte slechts 4 van zijn 20 (!) schoten)  

 

Best Play-off Performance (4): James vs Celtics

Best Play-off Performance (5): James vs Thunder

Best Play-off Performance (6): Durant vs Spurs

Best Play-off Performance (7): Anthony vs Heat

 

Ook leuk om te lezen