Bergeron en Windsor maken overstap naar AFL

Door

Dallas Cowboys wide receiver Troy Bergeron en Cleveland Browns wide receiver Rod Windsor (foto) zullen terugkeren naar de Arena Football League tijdens de NFL lockout.

Beide spelers kunnen niet trainen in de faciliteiten van hun team tijdens de lockout. Bergeron tekende deze week bij de Cleveland Gladiators en Windsor zal de Arizona Rattlers vervoegen. Beide spelers wonnen al de AFL rookie of the year award, als beste nieuweling.

De spelers van de NFL werden toegestaan om bij een andere league te tekenen toen de NFL lockout begon vorige week. Zowel Bergeron als Windsor liggen nog onder contract van hun ploeg in de NFL.

,,We veronderstelden dat er enkele spelers naar de AFL gingen trekken. We zijn wel niet zeker hoeveel het er zullen zijn,” zei AFL commissaris Jerry Kurz. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat de NFL zijn problemen zal oplossen en ze zullen spelen dit seizoen. We werken goed samen met de NFL en ze steunen ons en onze spelers.”

Windsor won vorig seizoen de rookie of the year bij de Rattlers door 193 ballen te vangen voor 2372 yards en 47 touchdowns. Bergeron speelde bij de Georgia Force in 2005, 2007 en 2008. In 2005 won hij de prijs voor beste nieuwkomer. Het seizoen startte vorig weekend en eindigt op 12 augustus met de ArenaBowl.

Ook leuk om te lezen