Bengals verslaan Titans en blijven ongeslagen

Door

Tennessee Titans v Cincinnati BengalsDe Cincinnati Bengals zijn de verrassende koploper van de AFC. De ploeg van Marvin Lewis versloeg de Tennessee Titans met 33-7. Mede door de nederlaag van de Houston Texans zijn de Bengals de enige ploeg in de AFC met drie overwinningen. De Broncos kunnen zich vanavond nog naast de Bengals voegen als ze de uitwedstrijd bij kampioen Seattle winnen.
De zege van de Bengals kwam mede tot stand door een touchdown van Andy Dalton. Niet als passer, maar als receiver. De rossige quarterback stond aan het einde van deze schitterende pass van receiver Mahamed Sanu en bezorgde zijn team zo zeven belangrijke punten.

Voor de Titans kwam de nederlaag op een toch al zwarte dag. Rob Bironas, tot vorig jaar placekicker bij het team, kwam vannacht bij een auto-ongeluk om het leven.

First down
De stand was 30-0 in het voordeel van de Indianapolis Colts, maar er klonk een staande ovatie van de fans van de Jacksonville Jaguars. Startende quarterback Chad Henne werd namelijk op de bank gezet en rookie Blake Bortles mocht zijn NFL-debuut maken.
Bortles had niet lang nodig om zijn potentie te laten zien. De twee intercepties werden in het vierde kwart weggepoetst met twee touchdowns. Voor een kans op de overwinning was het uiteraard niet genoeg, want de Colts wonnen met 44-17, maar het optreden was goed genoeg voor coach Bradley. Na de wedstrijd maakte hij direct bekend dat Bortles volgende week zal starten voor de Jaguars.

3rd and long
De spannendste wedstrijd in de AFC van vandaag ging tussen de Baltimore Ravens en de Cleveland Browns. Hoyer leek de Browns naar een tweede overwinning te loodsen, maar Justin Tucker schoot in de laatste seconden een field goal feilloos tussen de palen voor een 23-21 zege voor de Ravens.
Wat van deze wedstrijd waarschijnlijk het langst bij zal blijven is deze afgekeurde worp op Johnny Manziell, bijna goed voor een touchdown.

* De aanval van de New England Patriots is nog lang niet op Super Bowl niveau. Tegen de toch matige Oakland Raiders kwam de Brady Bunch niet verder dan 16 punten. Door een interceptie van Vince Wilfork in de laatste minuut was het wel voldoende voor de overwinning, want de Raiders kwamen niet verder dan drie fieldgoals. De 16-9 overwinning brengt de Patriots wel gewoon op 2-1.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen