Bengals-coach Lewis toont begrip voor kritiek TO

Door

Cincinnati Begals-headcoach Marvin Lewis heeft begrip voor de uitspraken die receiver Terrel Owens eerder deze week had gedaan. De 37-jarige receiver uitte dinsdagavond in zijn eigen tv-show ‘The T.Ocho Show’ hevige kritiek op de leiding van de Bengals. ,,Vanaf boven in de organisatie wordt er slecht gepresteerd. Je begint bij de eigenaar van de club en de coaches. En wij als spelers zijn een product van de coaches. Natuurlijk moeten wij alsnog zelf het veld op gaan en de wedstrijd spelen. Maar om voor ons de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken en op de toppen van ons kunnen te presteren, moeten de coaches de juiste spelers op de juiste posities zetten,” stelde Owens. Een dag later had de receiver toch wat spijt van zijn uitspraken. ,,Ik had dat misschien niet moeten zeggen, maar het gesprek liep nou eenmaal zo.”

Bengals-headcoach Lewis, nog afgelopen seizoen verkozen tot ‘NFL Coach of the Year’, was degene die TO tijdens de voorbereiding van het seizoen op het laatste moment aan een jaarcontract hielp bij de Bengals. In de NFL staat Owens momenteel zesde op basis van zijn gegooide yards en catches, maar de Bengals zijn op de Carolina Panthers na het slechst presterende team in de NFL op dit moment. De laatste tien wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag, waardoor de Bengals nu een 2-11 record hebben.

Lewis kan de uitspraken van Owens daarom wel begrijpen. ,,Helaas voor Terrel krijgt hij de laatste tijd een hoop kritiek over zich heen. Zoals hij al zei, moet het hele team beter presteren. We hebben allemaal ons aandeel in de gespeelde wedstrijden gehad en we zijn allemaal tekort geschoten.” In zijn wekelijkse persconferentie benadrukte Lewis nog wel dat het belangrijk is dat spelers letten op wat ze zeggen en doen in de media.,,In dit geval was er geen club die voor een langere periode met hem in zee wilde gaan,” zei Lewis over Owens. ,,Wij kozen ervoor om hem alsnog een contract aan te bieden, maar hij moet oppassen dat hij zichzelf geen schade toebrengt in het vervolg. In de media krijg je niet de kans om je woorden terug te nemen. Als het eenmaal op straat ligt, is er geen weg meer terug.”

Normaal gesproken zijn de spelers van de Bengels erg terughoudend met het uiten van kritiek. Dit komt omdat de eigenaar van de club, Mike Brown, bekend staat als een man die veel waarde hecht aan loyaliteit. Hij wilde voorlopig nog geen uitspraak doen over de situatie. Hetzelfde geldt voor de rest van de spelers uit het team. Op één na. Running back Cedric Benson verklaarde dat hij het televisieoptreden van Owens niet had gezien, omdat hij Scooby-Doo zat te kijken op een andere zender.

Foto: Flickr.com

Ook leuk om te lezen