Bemiddelaar aanwezig bij gesprek toekomst NFL

Door

Roger Goodell, commissaris van de NFL, en DeMaurice Smith, vakbondsleider van de NFL, hadden vrijdag een vergadering die zes uren duurde in bijzijn van een bemiddelaar.

Dit deden ze om eindelijk eens wat beweging te krijgen in de gesprekken rond een nieuwe arbeidsovereenkomst die tot nu vooral door voorzichtigheid en traagheid werden gekenmerkt. Binnen twee weken zou er een nieuwe overeenkomst moeten verschijnen of ander zou er een lockout kunnen zijn in de NFL.

De sessie vrijdag was de eerste met George Cohen, een bemiddelaar die werkt voor de ‘Federal Mediation and Conciliation Service’, een Amerikaans overheidsagentschap.

Twee uur nadat beide partijen aan de gesprekken waren gestart kwam er een bericht dat ze hebben besloten om geen openbare duiding te geven over de progressie van de gesprekken, als voorgesteld door Cohen.

Toen de vergadering ten einde liep hielden zowel Goodell als Smith met hun begeleiding woord, door te zeggen dat er geen commentaar komt of door de pers straal te negeren.

Het is niet duidelijk wanneer de volgende gesprekken zullen doorgaan, maar er zijn wel plannen om Cohen terug te gebruiken in de toekomstige vergaderingen. De huidige overeenkomst vervalt op 3 maart, en de vakbond maakte duidelijk dat er een lockout zal komen vanaf 4 maart, als er geen nieuwe overkomst is tegen dan. Dat wil zeggen dat er waarschijnlijk geen football zal gespeeld worden volgend seizoen.

De grootste problemen in de gesprekken is wat er zal gebeuren met de verdeling van de 9 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten, een uitbreiding van het seizoen van 16 naar 18 reguliere seizoenswedstrijden, de betalingsbalans van de rookies en het pensioensplan van de NFL.

Foto: shamasportsheadliners.com

Ook leuk om te lezen