Beltran verruilt Mets voor Giants

Door

De New York Mets raken hun sterspeler Carlos Beltran definitief kwijt. Woensdagnacht werd bekend gemaakt dat de 34-jarige Puerto Ricaan de overstap maakt naar de San Francisco Giants, de winnaar van de laatste World Series.

Dit meldden diverse bronnen in Amerika, waaronder The Associated Press en ESPN New York. Beltran meldt zich donderdagmiddag bij de Giants in Philadelphia, waar de Giants hun serie afwerken tegen de Phillies.

Eerder op de dag waren de twee teams al eruit gekomen over de trade, maar moesten ze nog wachten op het ja-woord van Beltran zelf. Toen hij in 2005 zijn zevenjarige contract, ter waarde van 119 miljoen dollar, ondertekende bij de Mets, had hij er een no-trade clausule in op laten nemen zodat hij zelf altijd zou kunnen bepalen waar hij heen zou kunnen gaan.

De Mets krijgen Giants pitcher Zack Wheeler ervoor terug en houden 4 miljoen (van de 6,5 miljoen dollar die hij dit contractjaar zou verdienen) nog over.

Mets-manager Terry Collins, wie de instructie had gekregen Beltran buiten de selectie te laten, reageerde gelaten op het nieuws. ,,Het is niet echt dat dit nieuws ons compleet verrast. Dit zagen we al langere tijd aankomen.” Voor de Mets betekent het de tweede grote trade na de All-Star Game. Eerder werd closer Francisco Rodriquez al naar de Milwaukee Brewers getraded.

Vanzelfsprekend was Giants-manager Bruce Bochy een stuk enthousiaster over de trade. ,,Het is duidelijk dat wij wel wat aanvallende hulp kunnen gebruiken, gezien onze statistieken dit seizoen.” Zijn ploeg staat 28e wat betreft het aantal gescoorde runs (371).

Beltran draait een goed seizoen tot nu toe. Voor de Mets scoorde hij 61 runs in 98 wedstrijden met een slaggemiddelde van .289. Geen enkele Giant kan op dit moment tippen aan deze statistieken. Voor de Puerto Ricaan wordt het zijn vierde MLB-team.

Na zijn debuut bij de Kansas City Royals in 1998 speelde hij nog een seizoen voor de Houston Astros, voordat hij in 2005 zijn contract tekende bij de New York Mets. In de seizoenen van 2006 tot en met 2008 legde hij elk jaar beslag op de Golden Glove.

Foto: fantasyhype.com

Ook leuk om te lezen