‘Belachelijk weinig aandacht voor Thome’s 600ste’

Door

Zodra er een pitcher met een no-hitter de zevende of achtste inning ingaat, weet elke reguliere sportuitzending in Amerika niet hoe snel ze live moeten overschakelen. En neem de aanloop naar de 3000ste hit van Derek Jeter: alle duels van de New York Yankees waarin de short stop z’n mijlpaal had kunnen bereiken, werden direct en in z’n geheel uitgezonden door ESPN. Het volk zou er geen moment van hoeven missen.

Hoe anders was dat maandagavond tijdens de 600ste home run van Jim Thome – pas de achtste (!) slugger die er in slaagde om 600 ballen over het hek te jagen. Niks live, niks geen onderbrekingen, maar gewoon later, als onderdeel van de hoogtepunten van de dag. De voorpret was ook al beduidend magerder geweest dan in bijvoorbeeld het voornoemde geval van Jeter, toen de media wekenlang over niets anders konden berichten.

Vooral in het kamp van de Chicago White Sox, een van Thome’s voormalige clubs, waar hij 134 van zijn 600 homers sloeg, stoorde men zich aan de karige media-aandacht voor Mr. Incredible.

,,Als een gast op het punt staat een no-no te gooien, kun je dat echt overal zien”, aldus Adam Dunn. ,,Ik vind gewoon dat een prestatie als 600 home runs onvoldoende aandacht krijgt, vooral in de aanloop er naartoe. Ik weet wat voor een prestatie dat is. Ik hoop dat de fans zich ook realiseren hoe immens dat aantal is, en dat het heel speciaal is wat hij heeft gedaan.”

En catcher AJ Pierzynski: ,,Bijzonder teleurstellend dat er vooraf nauwelijks over werd gepraat. Het leek niemand te interesseren, heel raar. Ik weet nog dat A-Rod het deed, en Sammy (Sosa), tjonge, dat was me wat. Iedere zender schakelde meteen over toen het zover was…”

Ook Paul Konerko kon er met z’n verstand niet bij. ,,Misschien dat er een paar jaar geleden nog meer hype was voor dit soort dingen”, verzucht hij. ,,Jim is een gozer die het verdient dat er programma’s worden onderbroken. Aan de andere kant: hij vindt het zelf allemaal wel best. Hij leek nu al een beetje beduusd en ongemakkelijk van de aandacht die hij kreeg.”

 

Ook leuk om te lezen