Becky Hammon eerste vrouwelijke assistent coach in NBA

Door

San Antonio Silver Stars v Phoenix Mercury
De Spurs hebben WNBA ster Becky Hammon gecontracteerd als nieuwe assistent coach. Hammon is daarmee de eerste vrouw die fulltime aan de slag gaat in een coachingsfunctie in de NBA (alleen Lisa Boyer werkte eerder op vrijwillige basis als assistent coach voor de Cavaliers).

Becky Hammon heeft er een 16-jarige carrière in de hoogste basketballcompetitie voor dames op zitten en kondigde onlangs haar afscheid aan. Ze is zesvoudig All-Star en kwam bovendien twee keer in actie op de Olympische Spelen. Omdat ze niet in aanmerking kwam voor Team USA vroeg Hammon in 2008 de Russische nationaliteit aan en speelde vervolgens zowel in 2008 als in 2012 in het Russische Olympisch team.

De 37-jarige Hammon speelde de afgelopen zeven jaar bij de San Antonio Stars en verhuist dus nu naar de grote broer in de NBA. Bij de Spurs is ze geen vreemde, want ze liep het afgelopen jaar al een poosje stage bij coach Gregg Popovich. Coach Pop was duidelijk onder de indruk en liet weten dat hij Hammon een aanwinst vindt voor zijn team:

I very much look forward to the addition of Becky Hammon to our staff,” said Spurs Head Coach Gregg Popovich in a statement. “Having observed her working with our team this past season, I’m confident her basketball IQ, work ethic and interpersonal skills will be a great benefit to the Spurs.

De Spurs laten met de aanstelling van Hammon weer eens zien dat ze niet bang zijn om buiten de gebaande paden te denken. Andere grote Amerikaanse sportvrouwen zien Hammon alvast als voorbeeld.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Stefanie 6 jaar ago

    Women rule the World! Top nieuws!

    • Jeroen 6 jaar ago

      Nou nou.. Niet overdrijven hoor.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen