Bears pakken NFC North titel na winst op Vikings

Door

Voor het eerst sinds 2006 hebben de Chicago Bears de titel in de NFC North weten binnen te slepen. Dit gebeurde maandagavond onder winterse omstandigheden in Minneapolis toen de de Bears de Minnesota Vikings met 40-14 versloegen. Slecht nieuws was er voor Vikings-quaterback Brett Favre, want die moest in het tweede kwart het veld geblesseerd verlaten met een hersenschudding.

Het was voor eerst in 29 jaar dat de Vikings weer eens een wedstrijd afwerkten in een openlucht stadion. De Metrodome, het stadion waar de Vikings normaal hun wedstrijden afwerken, was door de hevige sneeuwval beschadigd geraakt. Maandagavond werd de wedstrijd afgewerkt in het stadion van de Universiteit van Minnesota: het TCF Bank Stadium.

Uitblinkers aan Bears zijde waren quaterback Jay Cutler en wide receiver Devin Hester. Cutler gooide drie touchdown passes, waaronder één op Hester. De wide receiver, ook wel beter bekend als ‘The windy city flyer’, zette tevens later in het duel een nieuw NFL-record. Hester scoorde voor de viertiende keer in zijn carrière een touchdown na de bal ontvangen te hebben vanuit een vijandelijke kick of punt. ,,Ik sta er niet te lang bij stil,” verklaarde Hester na afloop. ,,Dat is puur om de simpele reden dat ik weet dat er veel meer gaan volgen, geloof mij maar.”

De laatste keer dat de Bears de NFC North titel pakten, kwalificeerde die ploeg zich tevens voor de Super Bowl in 2007. Het verloor destijds van de Indianapolis Colts.

Foto: mouthpiecesports.com

Ook leuk om te lezen