Bears nemen voorschot op lockout

Door

De NFL-eigenaren en de spelersvakbond lijken het de laatste dagen goed met elkaar te kunnen vinden. De twee partijen besloten op vrijdag om de deadline van de huidige Collectieve Arbeidsovereenkomst met nog eens een week te verlengen.

De nieuwe deadline werd vastgesteld op vrijdag 11 maart 17.00 uur Nederlandse tijd.

Niettemin hebben de Chicago Bears ondertussen een voorschot genomen op een eventuele lockout. De NFC-finalist besloot dat niemand binnen de organisatie tijdens een lockout zal worden geconfronteerd met ontslag of minder loon.

Tenzij de lockout zo lang gaat duren dat er wedstrijden worden geschrapt. In dat geval zullen de Bears-werknemers genoegen moeten nemen met 15 tot 25 procent minder salaris.

Foto: femalefan.com

Ondertussen herstructureerden de Bears het contract van Julius Peppers, die vorig jaar als free agent een contract tekende dat hem ruim negentig miljoen dollar kan gaan opleveren.

Peppers zou met ingang van dit seizoen recht hebben gehad op tien miljoen dollar aan tekengeld, maar door dit uit te smeren over de rest van zijn zevenjarige contract, creeerde Chicago acht miljoen aan cap-ruimte.

Ook leuk om te lezen