Bears en Eagles hebben nieuwe hoofdcoach

Door

Mark_TrestmanIn Chicago is de zoektocht naar de nieuwe hoofdcoach van de NFL-franchise ten einde. De Bears hebben Mark Trestman gehuurd als nieuwe stuurman van het roerloze schip. Trestman was coach bij de Montreal Alouettes, een ploeg uit de Canadian Football League. Hij was daar werkzaam sinds 2008 en heeft een 64-34 record. Eerder was Trestman ook al offensieve coördinator voor de San Francisco 49ers en de Oakland Raiders, waarmee hij in 2002 tot de Super Bowl reikte.

Trestman volgt de eerder ontslagen Lovie Smith op, die na een teleurstellend seizoen met tien zeges en zes nederlagen nipt de play-offs miste.

De Philadelphia Eagles kozen woensdag ook een nieuwe hoofdcoach. College-coach Chip Kelly is de nieuwe leider van de Eagles, die dit seizoen teleurstelden en niet eens de play-offs haalden. Kelly was al langer de man die de Eagles wilden hebben, maar de coach leek eerder af te haken. Met Kelly krijgt Philadelphia een up-tempo aanval die anders zal spelen dan de conventionele speelwijze. En de vraag is natuurlijk of Kelly vertrouwen heeft om met QB Michael Vick te blijven spelen.

Dinsdag maakten de San Diego Chargers bekend dat ze Mike McCoy hebben aangesteld als hoofdcoach. De 40-jarige McCoy was de offensieve coördinator bij de Denver Broncos. McCoy vervangt de ontslagen Norv Turner die afgelopen seizoen niet verder kwam dan zeven zeges tegen negen nederlagen en voor het derde seizoen op rij de play-offs miste.

 

 

Ook leuk om te lezen