Bears en Bucs doen Londen aan

Door

Om een inmiddels vier jaar lange traditie in ere te houden, zullen de Chicago Bears en Tampa Bay Buccaneers komend seizoen, lockout en weder dienende, een competitiewedstrijd op het Londense Wembley afwerken.

Voor de Bucs is het al weer de tweede keer dat ze de Atlantische Oceaan oversteken voor een NFL-treffen op het heilige gras van Wembley. Twee jaar geleden werden ze er met 35-7 afgedroogd door de New England Patriots.

Voor de Bears is het de tweede keer in hun bestaan dat ze zich in competitieverband buiten de landsgrenzen wagen. De eerste keer was afgelopen seizoen, toen ze in het Canadese Toronto de Buffalo Bills met 22-19 versloegen.

Overigens is het niet de eerste keer dat de Chicago Bears Wembley aandoen. In de nazomer van 1986 versloeg de ploeg van Mike Ditka, kersvers winnaar van de Super Bowl, de Dallas Cowboys in Londen met 17-6 in een preseason-wedstrijd.

Het duel tussen de Bears en de Buccaneers, dat het thuisvoordeel krijgt, zal de vijfde officiele NFL-wedstrijd in Londen zijn. De New York Giants en de Miami Dolphins (13-10) beten vier jaar geleden de spits af, gevolgd door New Orleans Saints-San Diego Chargers (37-32), Patriots-Bucs (35-7) en de San Francisco 49ers-Denver Broncos (24-16) vorig jaar.

Als de lockout het toelaat, openen de Chicago Bears, tegen de St. Louis Rams, overigens ook al het voorseizoen. Deze zogenaamde Hall of Fame-wedstrijd wordt traditioneel gespeeld in Canton, Ohio en staat gepland voor 7 augustus.

Een datum voor Bears-Bucs in Londen, als ook de data voor de rest van de competitie, is nog niet bekend.

Foto: everyjoe.com

Ook leuk om te lezen